Salut! E timpul pentru prajituri!! :) Acum cateva zile am facut fursecuri dupa o reteta foarte simpla. Avem nevoie de:
-200 g margarina (recomand Rama)
-1 galbenus
-4 linguri zahar
-o lamaie
-faina cat cuprinde
-dulceata (dupa preferinte)
Amestecam margarina, galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamaie impreuna cu faina pana obtinem o coca moale, dar nelipicioasa. Intindem o foaie de aproximativ 1 cm si taiem in diferite forme. Le coacem la foc iute. Dupa ce se racesc, le lipim cu dulceata. Eu am folosit de caise, visine si afine. Recomand sa le faceti cu o zi inainte ca sa aiba timp sa se patrunda. Atat! Simplu,nu?:)
Kissez!
p.s. unele chiar le-am lasat fursecuri,adica nu le-am lipit!
-200 g margarina (recomand Rama)
-1 galbenus
-4 linguri zahar
-o lamaie
-faina cat cuprinde
-dulceata (dupa preferinte)
Amestecam margarina, galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamaie impreuna cu faina pana obtinem o coca moale, dar nelipicioasa. Intindem o foaie de aproximativ 1 cm si taiem in diferite forme. Le coacem la foc iute. Dupa ce se racesc, le lipim cu dulceata. Eu am folosit de caise, visine si afine. Recomand sa le faceti cu o zi inainte ca sa aiba timp sa se patrunda. Atat! Simplu,nu?:)
Kissez!
p.s. unele chiar le-am lasat fursecuri,adica nu le-am lipit!
dragutza, tu stii ca eu sunt la regim acuma?! de ce ma ispitesti :D ?
RăspundețiȘtergerela cat de putine am pus pe farfurie nu cred ca ti ar face probleme la silueta:)))
RăspundețiȘtergerecum adica sa se patrunda?:)))))si ce inseamna la foc iute? nu de alta dar mi-ai facut pofta zau>:P
RăspundețiȘtergereadica sa aiba timp dulceata sa inmoaie aluatul:)sa devina moi si fragede etc:)))
RăspundețiȘtergerefoc puternic;)