Salut! Nu stiu ce mi se intampla, dar in ultima vreme tot fac la prajituri. Ieri m-am hotarat pentru amandine si m-am pus pe treaba. Reteta mea se cheama "amandina zburlita" pentru ca din punct de vedere al aspectului lasa putin de dorit, insa gustul este foarte bun, de aceea m-am hotarat sa postez. Daca tot ziceam eu la articolul precedent ca nu-mi prea place ciocolata amaruie, iata dovada! Am facut glazura din doar o tableta de ciocolata (de la Lidl, cea rosie) si nu prea a ajuns la toata prajitura. Data viitoare voi lua serbet in loc de ciocolata si am sa fac cu 200 g de produs.
Blat
-7 oua
-5 linguri apa
-12 lg faina
-12 lg zahar
-2 lg cacao
-1 praf de copt
-1 praf de sare
Crema
-o cana zahar (250 g)
-3 oua
-2 lg cacao
-200 margarina Rama (sau unt, daca preferati)
Pentru insiropat
-aproximativ 500 ml cafea/ness/ cappuccino dupa preferinte
Glazura
-ciocolata 200 g
-5 lg cafea
-2 lg zahar pudra
Blat
-batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi adaugam praful de copt, apoi apa si zaharul si batem pana se topeste zaharul
-adaugam cacao, cele 7 galbenusuri si amestecam usor
-apoi punem faina si amestecam totul cu mixerul
-turnam in tava si coacem 15-20 de minute
Crema
-se freaca zaharul cu ouale si cacao si le punem la fiert pana la caramelizare
-batem margarina spuna si adaugam crema racita
-mixam pana la omogenizare
Blatul se taie in 2(pe grosime) si se insiropeaza cu cafeaua.(Daca aveti o tava mare, va recomand sa-l taiati pe jumatate si abia apoi sa-l taiati pe grosime, altfel se va rupe).
Glazura
-se topeste ciocolata cu zaharul si cafeaua (Atentie! Neaparat pe baie de aburi, altfel se lipeste si se arde)
De aici treaba e foarte simpla: luam o bucata de aluat insiropata, punem deasupra crema, acoperim cu cealalta bucata de aluat si turnam glazura. Se da la rece peste noapte si gata!
Ca sa castigati timp, va dau un sfat: faceti intai pasul 1 de la crema si in timp ce se raceste preparati blatul. Cu totul dureaza aproximativ 3 ore si chiar merita!
Kissez!
Blat
-7 oua
-5 linguri apa
-12 lg faina
-12 lg zahar
-2 lg cacao
-1 praf de copt
-1 praf de sare
Crema
-o cana zahar (250 g)
-3 oua
-2 lg cacao
-200 margarina Rama (sau unt, daca preferati)
Pentru insiropat
-aproximativ 500 ml cafea/ness/ cappuccino dupa preferinte
Glazura
-ciocolata 200 g
-5 lg cafea
-2 lg zahar pudra
Blat
-batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi adaugam praful de copt, apoi apa si zaharul si batem pana se topeste zaharul
-adaugam cacao, cele 7 galbenusuri si amestecam usor
-apoi punem faina si amestecam totul cu mixerul
-turnam in tava si coacem 15-20 de minute
Crema
-se freaca zaharul cu ouale si cacao si le punem la fiert pana la caramelizare
-batem margarina spuna si adaugam crema racita
-mixam pana la omogenizare
Blatul se taie in 2(pe grosime) si se insiropeaza cu cafeaua.(Daca aveti o tava mare, va recomand sa-l taiati pe jumatate si abia apoi sa-l taiati pe grosime, altfel se va rupe).
Glazura
-se topeste ciocolata cu zaharul si cafeaua (Atentie! Neaparat pe baie de aburi, altfel se lipeste si se arde)
De aici treaba e foarte simpla: luam o bucata de aluat insiropata, punem deasupra crema, acoperim cu cealalta bucata de aluat si turnam glazura. Se da la rece peste noapte si gata!
Ca sa castigati timp, va dau un sfat: faceti intai pasul 1 de la crema si in timp ce se raceste preparati blatul. Cu totul dureaza aproximativ 3 ore si chiar merita!
Kissez!
aaaaa (emoticonul ala care baleste)amandinaaaaaa
RăspundețiȘtergereCe bun, ce bun!
Pacat ca nu am deloc talent in ala bucatariei. Daca ies vie de acolo dupa ce am prajit un ou, ma declar multumita. ;))
anvon, mersi pt invitatie. am participat deja
RăspundețiȘtergerealina, nu-i greu de facut, poate incerci. daca ai sti ce rateuri am dat eu... (chec de spargeai geamul cu el si orez cu piper de stranutai daca-l miroseai de la 3 m, atata piper am pus in el:))
azi mananc litere, scuze! ancuvonc :)
RăspundețiȘtergere