Hey! M-am gandit ca deseori vrem ceva dulce home-made, dar n-avem timpul necesar. Ei, reteta mea are nevoie doar de 30 de minute, doar ca trebuie tinuta peste noapte la rece, asa ca nu putem s-o mancam imediat. Avem nevoie de:
-un pachet de margarina Rama
-o cana de zahar
-o cana de cacao
-un pachet mare de biscuiti (gen Petite Beure)
-aroma de vanilie (recomand Dr. Oetker)
-un ou
-un castronas cu lapte
Ce trebuie sa faceti:
-se freaca margarina cu zaharul pana devine o pasta
-se adauga oul
-crema se imparte in 2: intr-una din parti adaugam cacao iar in cealalta cateva picaturi de esenta de vanilie
-luam biscuitii si il inmuiem pe fiecare in lapte, apoi ii punem sub forma de strat intr-un vas dreptunghiular sau patrat (poate fi si o tava in care am pus hartie de copt).
-dupa ce am facut primul strat de biscuiti inmuiati in lapte, punem crema cu aroma de vanilie si o intindem peste biscuiti, usor, cu grija, sa nu-i rupem
-punem inca un strat de biscuiti pe care i-am trecut initial prin lapte
-deasupra vine crema cu cacao
-ultimul strat e tot de biscuiti inmuiati
-daca ramane lapte in castronas, cu o lingura mare se poate turna deasupra prajiturii, nu va curge!
-daca doriti inca un strat puteti sa puneti putina dulceata si inca un strat de biscuiti, va fi mai inalta, dar si mai calorica :))
-puneti la rece cateva ore si apoi se poate consuma in voie
-are gustul mult mai bun decat arata :))
Aveti grija, oul este crud! Trebuie sa stiti sigur ca oul e proaspat, din surse sigure, plus ca prajitura trebuie consumata ceva mai repede!
Pofta buna!
Kissez!
-un pachet de margarina Rama
-o cana de zahar
-o cana de cacao
-un pachet mare de biscuiti (gen Petite Beure)
-aroma de vanilie (recomand Dr. Oetker)
-un ou
-un castronas cu lapte
Ce trebuie sa faceti:
-se freaca margarina cu zaharul pana devine o pasta
-se adauga oul
-crema se imparte in 2: intr-una din parti adaugam cacao iar in cealalta cateva picaturi de esenta de vanilie
-luam biscuitii si il inmuiem pe fiecare in lapte, apoi ii punem sub forma de strat intr-un vas dreptunghiular sau patrat (poate fi si o tava in care am pus hartie de copt).
-dupa ce am facut primul strat de biscuiti inmuiati in lapte, punem crema cu aroma de vanilie si o intindem peste biscuiti, usor, cu grija, sa nu-i rupem
-punem inca un strat de biscuiti pe care i-am trecut initial prin lapte
-deasupra vine crema cu cacao
-ultimul strat e tot de biscuiti inmuiati
-daca ramane lapte in castronas, cu o lingura mare se poate turna deasupra prajiturii, nu va curge!
-daca doriti inca un strat puteti sa puneti putina dulceata si inca un strat de biscuiti, va fi mai inalta, dar si mai calorica :))
-puneti la rece cateva ore si apoi se poate consuma in voie
-are gustul mult mai bun decat arata :))
Aveti grija, oul este crud! Trebuie sa stiti sigur ca oul e proaspat, din surse sigure, plus ca prajitura trebuie consumata ceva mai repede!
Pofta buna!
Kissez!
fata, tu stii ca e post si ma ispitesti ;)
RăspundețiȘtergerearata delicios:X
RăspundețiȘtergeresuntunika, trece si postul...
RăspundețiȘtergereAlina, mersi :)
Mmmmmmmm.......ador prajiturile cu biscuiti!!!:X
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac :)
RăspundețiȘtergere