Hey! Va spuneam ieri ca am emotii cu prajitura...Ei bine, a iesit! Eu am preluat reteta de pe blogul lui Meg, dar am modificat-o putin. Am pus margarina in loc de unt si cu o idee mai putin zahar. In plus, am pus gemul chiar in prajitura, nu deasupra, si am pus-o asa la cuptor. Reteta lui Meg avea si praf de copt(desi nici ea nu l-a utilizat), dar eu incerc sa-l ocolesc. Pana la urma e o placinta cu gutui si nu cred ca e nevoie sa se umfle asa de tare.
Avem nevoie de:
-250 g zahar
-250 g margarina
-500 g faina
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-3 gutui
Am avut si probleme. Dupa ce am folosit cele 500 de grame de faina aluatul era in continuare lipicios. Bineinteles ca am adaugat faina, si cred ca am folosit aproape 700 g pana la final.
Scriu si eu pasii pe care i-am urmat, desi nu e mare lucru :)
-dupa ce am tinut margarina afara, sa se inmoaie, am pus-o intr-un castron si am mixat-o, am adaugat pe rand zaharul, ouale, coaja de lamaie si faina.
-am scos aluatul si l-am mai framantat putin si am mai adaugat faina pentru ca era foarte lipicios
-l-am pus la frigider cel putin jumatate de ora, ca m-am luat cu alte treburi
-gutuile au fost curatate si aruncate in apa care fierbea
-le-am tinut acolo pana s-au inmuiat foarte tare
-le-am scos si le-am facut pasta cu ajutorul mixerului
-am scos aluatul si l-am impartit in 4, am facut doua tavi micute. Initial am vrut una mare, dar aluatul tot nu era perfect si se rupea/lipea daca faceam o foaie mare.
-in tavita am pus hartie de copt, am pus o foaie de aluat, deasupra am intins pasta de gutui, iar apoi am acoperit cu alta foaie
-la cea de a doua, dupa ce am pus gutuile, am pus si un strat generos de dulceata de caise, si apoi am acoperit
-fiecare a stat aproximativ 25 de minute la cuptor.
Din fiecare tavita au iesit 15 bucati mari, dupa cum se vede. E buna, imi place, dar mi se pare ca e prea putin fruct. Pentru cat aluat e, eu voi folosi data viitoare cel putin 6 gutui. Mie gutuia mi se pare extraordinar de aromata si chiar nu facusem pana acum vreo prajitura cu acest ingredient. Va invit s-o incercati, e foarte interesanta combinatia de aluat foarte dulce cu gutuile acrisoare. De fapt, eu folosesc acest gen de aluat si la placinta cu mar, dar asta mi se pare si mai reusita :)
Chiar daca aseara spuneam ca-mi place mai mult cea simpla, doar cu gutui, parca astazi ii dau tarcoale celeilalte, gemul potenteaza gustul gutuilor.
In poza, cea din dreapta e cu dulceata, dar cred ca se vede.
Kissez!
p.s. Gemul tot eu l-am facut :)
Avem nevoie de:
-250 g zahar
-250 g margarina
-500 g faina
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-3 gutui
Am avut si probleme. Dupa ce am folosit cele 500 de grame de faina aluatul era in continuare lipicios. Bineinteles ca am adaugat faina, si cred ca am folosit aproape 700 g pana la final.
Scriu si eu pasii pe care i-am urmat, desi nu e mare lucru :)
-dupa ce am tinut margarina afara, sa se inmoaie, am pus-o intr-un castron si am mixat-o, am adaugat pe rand zaharul, ouale, coaja de lamaie si faina.
-am scos aluatul si l-am mai framantat putin si am mai adaugat faina pentru ca era foarte lipicios
-l-am pus la frigider cel putin jumatate de ora, ca m-am luat cu alte treburi
-gutuile au fost curatate si aruncate in apa care fierbea
-le-am tinut acolo pana s-au inmuiat foarte tare
-le-am scos si le-am facut pasta cu ajutorul mixerului
-am scos aluatul si l-am impartit in 4, am facut doua tavi micute. Initial am vrut una mare, dar aluatul tot nu era perfect si se rupea/lipea daca faceam o foaie mare.
-in tavita am pus hartie de copt, am pus o foaie de aluat, deasupra am intins pasta de gutui, iar apoi am acoperit cu alta foaie
-la cea de a doua, dupa ce am pus gutuile, am pus si un strat generos de dulceata de caise, si apoi am acoperit
-fiecare a stat aproximativ 25 de minute la cuptor.
Din fiecare tavita au iesit 15 bucati mari, dupa cum se vede. E buna, imi place, dar mi se pare ca e prea putin fruct. Pentru cat aluat e, eu voi folosi data viitoare cel putin 6 gutui. Mie gutuia mi se pare extraordinar de aromata si chiar nu facusem pana acum vreo prajitura cu acest ingredient. Va invit s-o incercati, e foarte interesanta combinatia de aluat foarte dulce cu gutuile acrisoare. De fapt, eu folosesc acest gen de aluat si la placinta cu mar, dar asta mi se pare si mai reusita :)
Chiar daca aseara spuneam ca-mi place mai mult cea simpla, doar cu gutui, parca astazi ii dau tarcoale celeilalte, gemul potenteaza gustul gutuilor.
In poza, cea din dreapta e cu dulceata, dar cred ca se vede.
Kissez!
p.s. Gemul tot eu l-am facut :)
arata delicios!!!
RăspundețiȘtergere:)) acum merg sa o fac. Te anunt cum mi-a iesit.
RăspundețiȘtergere:*
cristina, din pacate nu pot sa-ti ofer decat o portie virtuala :(
RăspundețiȘtergereginutza_cristiana, de abia astept sa-mi spui!