Treceți la conținutul principal

Leapsa cu carti ;)

  Hello! A venit timpul pentru aceasta postare pe care am furat-o de la Ilda :)). N-am uitat nicio clipa ca trebuie s-o fac, insa am vrut sa ma aflu intr-o dispozitie optimista cand o scriu :).

1. Prima amintire cu mine citind
De fapt, prima amintire este cu mine incercand sa citesc si reusind sa pricep cate-un cuvant pe minut :)). Ma simteam neputincioasa, noroc ca stiam majoritatea povestilor pe de rost si asa avansam mai rapid :)).


2. Prima carte pe care am citit-o şi recitit-o
Doua carti de basme, pe care le-am cautat zilele trecute si le-am pozat :). Pe prima stiu clar ca am primit-o cand am implinit 6 ani, iar pe cealalta cred ca exact la inceputul clasei I. Se vede ca-s uzate, dar imi sunt foarte dragi si acum.


3. O carte pe care fiecare copil ar trebui să o citească
Orice de la Fratii Grimm :). Nils Holgersson mi se mai pare faina si, de la noi, Danila Prepeleac a lui Creanga :)


4. Locul meu preferat de citit
In pat cu liniste in jur :). N-as putea in schimb sa citesc in cada, cum am mai auzit ca fac unii. Mi-ar fi frica sa nu scap cartea in apa si nici nu mi se pare comod.


5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii
Nu am doleante :)), din contra, orice altceva imi distrage atentia.


6. Numărul cărţilor de pe lista mea de viitoare lecturi
 Nenumarat :)).

 
 7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o
Tocmai astept doua carti noi si sper sa vina curierul cat mai repede si sa vi le arat :). Nu divulg nimic deocamdata ;).


8. O carte care mi-a schimbat viaţa într-un fel
1984 a avut un mare impact asupra mea, nu stiu daca mi-a schimbat viata, oricum eram prevazatoare inca de dinainte...


9. O carte care îmi place dar care pare să nu placă nimănui
N-am patit asta niciodata, cel putin nu-mi aduc aminte. In schimb, recunosc ca deseori cartile mele favorite nu sunt placute de foarte multi oameni. Probabil ca-mi plac cele mai iesite din comun.


   
10. O carte care nu îmi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească
Cartile lui Coehlo. Niciodata n-am inteles de ce atata tevatura in jurul lor. Da stiu, lucruri importante spuse cu cuvinte pe intelesul tuturor. De atata simplitate mie-mi par neinteresante... Si in rest cartile lacrimogene, romantice nu-s genul meu :)). Nici De veghe in lanul de secara nu m-a convins, asta daca tot am vazut ca a fost alegerea Ildei. 



11. O carte care mă intimidează
Mai nou nu ma prea simt intimidata, dar trebuie sa recunosc ca ma crispez usor daca vad volume foarte groase. Adica peste 700-800 de pagini.


12. Trei dintre scriitorii mei preferaţi
George Orwell, desi mai am de descoperit niste carti de-ale lui. Am amanat  sa le citesc din cauza ca 1984 mi se pare o capodopera imposibil de egalat.
Mircea Eliade - cam tot ce-am citit de la el mi-a placut. Si am citit cateva...
Jeffery Deaver - nu stiu daca e doar o apucatura momentana, ramane de vazut. Cert e ca am citit Colectionarul de oase si mi-a placut mult, dar Gardina fiarelor despre care v-am povestit la inceputul lunii mi-a placut atat de mult incat vreau sa citesc toate romanele lui.


  Eu nu mai pasez leapsa la nimeni, ca m-am trezit cam tarziu, dar cine-o doreste poate s-o preia si neaparatsa-mi dea link spre postare sa citesc si eu :)).





Kurtmann incheie luna cu reduceri de 20% si Elefant cu reduceri de 40%.

Kissez! 


 
   

Comentarii

  1. si eu daca citesc ceva trebuie sa fie liniste in jurul meu, asa savurez cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa citesc si eu 1984. Ai laudat-o prea mult. ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam acelasi lucru simt si eu in legatura cu Coelho. Incepusem acum 2-3 luni sa citesc 1984, insa am fost atrasa de cateva carti pe care le-am primit intre timp. Recunosc, nu sunt adepta SF-urilor, insa m-ai facut curioasa si o s-o reiau :D
    Uite aici si postarea mea http://kindofira.blogspot.ro/2014/01/leapsa-cu-carti.html

    RăspundețiȘtergere
  4. povesti rusestiiiiiiiiiiiii.....si eu am avut-o si imi placea sa ma uit la poze ore cu orele, inca o mai am, m-am mai uitat de curand prin ea si am recitit unele povesti care imi placeau cand eram mica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pozele sunt fff frumoase, chiar le-am admirat inca o data cand mi-am scos acum cateva zile cartea din biblioteca :).

      Ștergere
  5. Citind postarea ta de astazi , mi-am amintit cu zambete cum mergeam in fiecare zi dupa scoala , la biblioteca, sa caut ce volume din Povesti Nemuritoare apareau intre timp si le citeam cu o energie !!! O zi frumoasa iti doresc ! M. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina leapsa, am citit-o si la Ilda :) si pentru ca e vorba de carti nu ma pot abtine sa nu comentez si eu un pic :)

    Eu chiar nu-mi mai amintesc prima carte citita, dar mi-o amintesc pe mama citindu-ne mie si fratelui meu din Fratii Grimm.
    Nils Holgerson nu l-am citit, am vazut desenele animate in schimb si am cumparat cartea acum vreo 2 ani pentru fetita mea :)
    Carti care au avut un mare impact asupra mea- "Pe aripile vantului"(desi n-as fi crezut de vreme ce vazusem filmul de nenumarate ori) si "Nimic nou pe frontul de vest" pe care l-am citit de curand.
    Cat priveste locul preferat pentru lectura sunt total de acord si mie imi place sa citesc in pat, iar despre lecturile viitoare si eu mi le doresc..nenumarate ( nu mi-am facut planuri de concediu insa mi-am propus sa citesc cat mai mult :)
    Legat de Coelho, sotul meu ar fi total in asentimentul tau . Eu am citit Alchimistul si mi-a placut, chiar aveam nevoie ca universul sa conspire pentru mine, caci eram in sesiune in perioada aia :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine primele amintiri sunt cand mi se citea,dar am incercat sa-mi aduc aminte de primele mele tentative :).


      am vazut si desenele, tin minte ca-mi placeau mult :).

      eu am inceput sa citesc Coehlo dupa ce am vazut ca mai toata lumea il lauda. probabil si asteptarile mele au fost enorme si ed aceea am fost dezamagita.

      Ștergere
  8. Cartea cu povesti fermecate rusesti o am si eu..cred ca de pe la 6 ani...o tin pentru fiica-mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu o tin, nu stiu sigur pentru cine, dar nu-mi vine sa ma despart de ea :).

      Ștergere
  9. Ohh, cititul in cada...eu m-as teme sa nu adorm acolo! :))
    Da, 1984 e o carte pe care nu o uiti usor...
    Uite, sa stii ca mie mi-a placut Coehlo, i-am citit pe nerasuflate cartile (cu exceptia ultimelor doua-trei caci iesisem de sub vraja)!

    Ma bucur mult ca ai preluat leapsa! Multumesc pentru mentiune! :)
    Pupicei!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu m-as mai teme sa nu maracesc in apa ajunsa rece :)))).

      pai daca de la tine am furat-o, trebuia sa te mentionez :)).

      Ștergere
  10. Si eu am aceeasi problema .Nu pot sa citesc daca este galagie in jur.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie mi se pare un lucru dificil sa transmiti mesaje complicate folosind cuvinte simple. Spunand asta fac mai mult referire la Ferma Animalelor a lui Orwell decat la Coelho, n-am citit decat vreo 2 carti ale acestuia din urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu zic ca e cu totul alta treaba decat la coehlo.

      orwell a scris ferma animalelor tocmai pentru a sublinia animalismul si a aratat in 1984 ca e capabil sa scrie o carte complexa in care stau scrise toate explicatiile pentru un regim totalitar si efectele lui asupra populatiei.

      la coehlo toate cartile sunt la fel, acelasi stil, nimic nou... si am citit vreo 8-9.

      Ștergere
  12. si eu mai am cartile de povesti de cand eram mica. am si cateva pastrate de mama care mie mi-au placut foarte mult:
    1. Talismanul de safir – Elvira Bogdan
    2. Luna din calimara - Cezar Dragoi
    3. Balaica si Bobocel – Fratii Grimm
    4. Pasari din tara noastra – Nicolae Saftoiu, Matei Talpeanu.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla