Treceți la conținutul principal

Incanto Dream Golden Edition by Salvatore Ferragamo - review



   Hello! Cand mi-am cumparat primul parfum sub marca Salvatore Ferragamo am ales oarecum la intamplare. Combinatia interesanta, ambalajul ispititor si pretul foarte bun au fost cele trei caracteristici care m-au impins catre el. Am fost foarte entuziasmata de el si i-am dedicat un articol in care l-am laudat pana n-am mai putut. Probabil va amintiti, este vorba de F for Fascinating Night. Cand am facut acel review, dar si dupa aceea, am vazut ca in randul blogeritelor si al cititoarelor, parfumurile Salvatore Ferragamo nu sunt atat de cunoscute. Recunosc, nici eu nu stiam foarte multe, nu adulmecasem niciunul, dar mi-am inchipuit ca sunt un caz izolat, pentru simplul fapt ca aveam alte brand-uri care ma atrageau si nu prea eram dispusa sa ies din influenta lor.


  Oricum, despre Salvatore Ferragamo cred ca mai toata lumea stie ca a fost un celebru creator italian de pantofi, a trait intre anii 1898 si 1960 iar creatiile lui erau mereu iesite din tipare. A murit inca tanar si-a lasat un imperiu in urma sa, imperiu mostenit de multi urmasi: cinci copii, 23 de nepoti si alte rude.

  In ceea ce priveste parfumurile, ele au aparut mult mai tarziu sub acest brand. Nici pana acum nu putem vorbi despre o colectie impresionanta de arome, desi numarul lor nu e chiar mic. Cred ca cel mai cunoscut ramane Incanto deoarece exista mai multe variante. Unele au fost editii limitate, altele se afla in colectia permanenta. Sticlutele sunt adorabile si tin minte ca le admiram printre paginile revistelor glossy inca de acum multi-multi ani.

  Deoarece mi-a placut atat de mult F for Fascinating Night, era de la sine inteles ca aromele Ferragamo ma vor bantui in continuare. Logic, mi-am aplecat atentia spre Incanto, mai sus amintite. Nu degeaba le priveam eu atata pe vremuri. Mi-a fost foarte-foarte greu sa aleg. Pe Aoro sunt mai multe variante si la un moment dat aveam impresia ca toate o sa-mi placa. Intrebarea era: care o sa-mi placa cel mai tare. Oare o sa iau decizia corecta?


  Chiar daca era iarna atunci cand aveam aceasta dilema, am ales un parfum care, la prima vedere, parea solar. L-am ales pentru ca voiam o aroma pentru primavara-vara. Mi s-a parut mie ok aceasta decizie, pentru ca era apa de toaleta si stim toate ca apele de toaleta sunt mai indicate in sezonul cald, fiind mai putin rezistente.

  Asa ca, in final, m-am ales cu Incanto Dream Golden Edition. Cand am deschis coletul si-am vazut cutia, m-am indragostit iremediabil. Nuantele placute de galben si roz m-au dus exact cu gandul la soare, la natura, la libertate, iar floarea de pe cutie mi se pare incantatoare. Intr-adevar, inca de la primul contact, m-a facut sa visez cu ochii deschisi, sa-mi inchipui tot felul de povesti legate de el si sa ma simt mai fericita. In plus, aceasta apa de toaleta are 100 de ml si pretul este fantastic de bun – de obicei il gasiti in jurul a doar 85 de lei. Imposibil sa nu te atraga si sa nu cazi in ispita.

  Chiar daca am fost foarte entuziasmata la deschiderea coletului am decis sa-l pitesc bine in ideea ca la vara va fi superb. Am reusit sa ma tin de idee si l-am deschis doar de curand, odata cu venirea caldurii. Bine am facut, e clar ca este un parfum pentru sezonul cald. Iata ca uneori asteptarea e buna.

  Logic, dupa ce l-am desfacut din tipla, am studiat sticluta! Si ce mai sticluta! Superba e putin spus. Fiecare detaliu, fiecare nuanta, fiecare curbura inspira ceva deosebit. Rareori am vazut recipiente atat de frumoase si e clar ca orice colt, noptiera sau etajera va arata mult mai bine gazduind un Incanto.

  Si-am trecut la testat. L-am deschis pe de-o parte nerabdatoare, pe cealalta putin emotionata de ce aveam sa descopar: am pulverizat pe incheietura mainii, am asteptat si apoi am mirosit. Ei bine, la prima vedere nu era tocmai cum imi inchipuisem. Era mai fructat decat in visele mele. Dar si putin dulce si putin floral. Mie-mi pare cel mai evident ananasul, cel putin in primele note, asa ca as putea sa-l numesc chiar un parfum usor gurmand. Aromat, inspira fructe zemoase, in special fructe specifice de vara, chiar daca si marul e prezent pe acolo. Putin exotic. Iar mai apoi se transforma intr-o aroma linistita si calma. Mi-ar placea sa-l port chiar si intr-o seara, dupa o zi torida in care simt nevoia sa ma linistesc. Practic eu il vad potrivit cam in orice context, dar neaparat in sezonul cald.

 Persista ok pentru o apa de toaleta, dar mie-mi place sa-l reimprospatez pe parcursul zilei. Mi se pare potrivit pentru persoanele tinere fie la ani, fie la felul de-a fi. E o aroma mai discreta, e ca o boare, ca un val fin. Cu siguranta nu va agasa pe nimeni.


  Dupa ce l-a mirosit, si mama s-a aratat interesata de sortimentele Incanto. Am analizat oferta de pe site si, la prima vedere, a tentat-o foarte tare Incanto Bliss. Ca o fiica demna de lauda ce sunt, am vrut sa i-l fac cadou si s-o bucur. Din pacate, full-size nu mai era disponibil, asa ca i-am comandat o fiola, macar sa-si faca o idee. Ati vazut-o saptamana trecuta in postarea cu noile achizitii. Ei bine, Incanto Bliss e mai racoros. Tot fructat, cu baza lemnoasa, dar si mai linistitor. Persistenta e similara. Eu il prefer pe al meu, cel mare de 100 de ml, dar nici celalalt nu e de lepadat. Ea inca nu s-a hotarat daca-l prefera pe Incanto Bliss in favoarea lui Dream, dar cert e ca mi-a zis ca-i plac ambele foarte mult.


 Dupa ce v-am facut aici un roman, ar trebui sa-i dau si-o nota, nu? Incanto Dream Golden Edition primeste de la mine 9.

 E o apa de toaleta usoara, placuta, fructata, ce se potriveste multora dintre noi. Pretul este foarte prietenos si stiu ca pentru multe dintre cititoare aceste este un mare plus. Si mie-mi place cand gasesc un parfum bun la un pret mic. Practic ai parfum potrivit si banuti in portofel, oricum vine vara si tentatiile sunt mari din toate domeniile, asa ca trebuie sa avem grija si la buget :)).



Kissez!

Comentarii

  1. Am Incanto (simplu) care e asa, mai "cuconos", si de iarna. Il am de mai multi ani si, pentru ca nu-l iubesc, abia astept sa-l termin. In schimb, am avut F for Fascinating, intai un mini de 7 ml. insert la o revista, si apoi parfumul de 90 ml. (parca atat avea?!) si m-a... fascinat. E pur si simplu minunat! Apoi nu l-am mai gasit si am crezut ca e discontinued, insa se pare ca la aoro mai este. Si nici nu-i scump!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai adaugi un parfum in colectie? :))

      si eu cred ca mai adaug unul cat de curand.

      Ștergere
  2. uau, ce review lung :)
    aceasta e gama mea preferata de parfumuri. dulceaga, fina, usoara.. le iubesc.
    eu mi le iau de pe strawberry.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite cum suna: Incanto dream! Deja visezi la el daca esti ca mine si te farmeca un parfum dupa denumire! Bonus: Suna asa melodios Salvatore Ferragamo!

    Pupici unei fiice demne de lauda! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca am impresia ca ti-ar placea. poate il faci parfumul verii 2014 :).

      receptionat :)).

      Ștergere
  4. Ce descriere pompoasă! Cred că mi-ar plăcea și mie, mai ales dacă e puțin dulce și puțin floral, este perfect! :)
    Să-l porți cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am adunat cateva parfumuri care-mi plac la nebunie si tot zic "asta e alesul", maine altul e alesul si tot asa :))) s-ar putea sa mai descopar si altele in curand.

      mersi.

      Ștergere
  5. Vaaai, pe mine m-a innebunit Incanto Bloom, e trandafir de gradina pur, sunt moarta dupa el, il vreau tare, tare de tot!! L-am primit ca esantion la ultima comanda aoro. acum mi-am facut un wishlist cat casa poporului :))) Nu mai am scapare...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am ales aceeasi mostra, inca n-am testat-o :).

      :)))))))))))))

      Ștergere
  6. Imi place mult sticluta :) Inca nu am avut ocazia de a incerca parfumul, dar sper intr-o zi sa am ocazia sa-l incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla