Neata! Cred ca a trecut o eternitate de cand nu v-am mai aratat vreo opera de-a mea legata de domeniul culinar :)). Culmea, in 2014 am gatit destul de des, dar nu am facut nimic complicat. In noiembrie am descoperit o reteta simpla, pe care-am pus-o imediat in practica. A fost delicioasa, m-am mandrit si pe Facebook, dar acum mi-a venit cheful s-o postez si pe blog - nu de alta, dar vizibilitatea e mai mare. Deja am repetat figura si ma pregatesc pentru a treia tura acum, in ianuarie!
In primul rand, e nevoie de-o paine nefeliata. Eu am luat una neagra din Profi care se taie relativ usor si care e foarte gustoasa. Apoi am taiat-o de sus in jos si de la dreapta la stanga, incet, cu grija - nu m-a grabit nimeni. Taieturile se fac cam pana la jumatatea painii, nu foarte adanc. Am turnat ulei de masline prin toate crapaturile. Apoi am luat cascaval (Bluedino din Lidl), l-am taiat in bucatele si fasiute si l-am indesat intre spatii. Cum sunt mare fana de boia, am presarat din belsug deasupra painii. Am pus la cuptor si-am tinut-o acolo pana cascavalul s-a topit. Cand am scos-o din cuptor, am pus si ceapa verde si am mai presarat si niste oregano.
E atat de simplu de facut si atat de buna si puteti sa adaugati si alte ingrediente care va plac! Chiar va recomand s-o incercati si voi, mai ales daca preferati panificatia si cascavalul ;).
Kissez!
In primul rand, e nevoie de-o paine nefeliata. Eu am luat una neagra din Profi care se taie relativ usor si care e foarte gustoasa. Apoi am taiat-o de sus in jos si de la dreapta la stanga, incet, cu grija - nu m-a grabit nimeni. Taieturile se fac cam pana la jumatatea painii, nu foarte adanc. Am turnat ulei de masline prin toate crapaturile. Apoi am luat cascaval (Bluedino din Lidl), l-am taiat in bucatele si fasiute si l-am indesat intre spatii. Cum sunt mare fana de boia, am presarat din belsug deasupra painii. Am pus la cuptor si-am tinut-o acolo pana cascavalul s-a topit. Cand am scos-o din cuptor, am pus si ceapa verde si am mai presarat si niste oregano.
E atat de simplu de facut si atat de buna si puteti sa adaugati si alte ingrediente care va plac! Chiar va recomand s-o incercati si voi, mai ales daca preferati panificatia si cascavalul ;).
Kissez!
Este o reteta excelenta, am incercat-o si eu. Uite varianta mea (blogul meu in limba maghiara) http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/12/pane-ripieno-toltott-kenyer.html
RăspundețiȘtergerevin sa vad :).
ȘtergereUite o reteta noua, eu fac saptamanal ariciul acesta gustos dar nu cu paine ci cartof,
RăspundețiȘtergerehmmm, interesant :).
ȘtergereHmmm, mi-ai facut o poftaaaa! Trebuie neaparat sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergeresi mie mi-era asa pofta de de-abia am reusit sa fac pozele :)).
ȘtergereTrebuie sa incerc :)
RăspundețiȘtergereneaparat :).
ȘtergereAiii de mine! E clar ca trebuie sa incerc si eu acasa!
RăspundețiȘtergeresi eu zic la fel :)).
Ștergereyum! stiu de mult reteta, dar n-am apucat sa o fac.
RăspundețiȘtergeresa va fie de bine!
multumim :).
Ștergeream facut-o si eu, tare buna a iesit! doar ca am adaugat bacon, salam, deci putina carnita, ca la noi se mananca. geniala a fost!
RăspundețiȘtergereeu nu prea ma omor dupa carne, dar as gusta si cu suplimente ed genul asta, poate fac la un moment dat :)).
ȘtergereArata fenomenal!!! Ploua in gura! :P
RăspundețiȘtergeresa stii ca si mie imi face pofta sa ma uit la pozele vechi :)))))).
ȘtergereAm văzut-o și pe facebook... mi-a plouat în gură atunci, îmi plouă și acum! :))
RăspundețiȘtergereTrebuie să încerc și eu, dar sigur aș mai aduga câte ceva, să fie mai bogată. :))
:))) ce simpatica ai fost :)).
Ștergerepoti sa pui orice iti face tie placere :).
Pe langa faptul ca mor de foame acum mi-e si super pofta!
RăspundețiȘtergeresuntem doua atunci: eu am macat doar doua banane super mici azi, dar ma duc sa remediez situatia :)).
ȘtergereOf, mi s-a făcut o foame! Ce-aș mânca niște pâinică cu cașcaval :D.
RăspundețiȘtergerevad ca am multe victime cu aceasta postare :)).
ȘtergereDelicios !!!!
RăspundețiȘtergere:)
ȘtergereMiiiiaaammm! N-am uitat poza de pe Fb...
RăspundețiȘtergereDe retinut si de facut! :)
Kisses, Alina!
Ilda
Lavender Thoughts
ma bucur ca ai retinut-o :).
Ștergerechiar te incurajez s-o faci cat mai curand :).
Mmm yammy!
RăspundețiȘtergereCred ca o sa incerc si eu ceva de genul asta :D
eu chiar spun ca merita :).
ȘtergereMa duce cu gandul la cartofii acordeon, yummy!
RăspundețiȘtergeremi-ai facut poftaaaaaa! :))
Ștergerefoarte interesanta ideea! si eu sunt la birou acum si balesc :D
RăspundețiȘtergere:)) sorry!
Ștergere