Treceți la conținutul principal

Trucuri, sfaturi, secrete

  Hello! Iata-ne la a doua postare cu numele acesta. Ma bucur sa vad ca va plac aceste articole, asa ca voi incerca sa-mi aduc aminte toate ideile demne de mentionat. Astazi voi nota din nou cinci:


1. Pentru parul gras la radacina: e bine sa utilizati foehnul. Mai auzisem eu asta si in trecut dar pe atunci nu functiona la mine. De curand am vrut sa verific si nu mica mi-a fost mirarea cand am constatat ca merge foarte bine. Daca-l las sa se usuce natural, parul mi se ingrasa mai tare, daca il usuc ramane proaspat mai mult timp. Grija mare, insa! Nu exagerati cu foehnul in speranta ca o sa scapati de toate problemele, s-ar putea sa va treziti cu neplaceri mult mai mari: par agasat, deteriorat si cu aspect de matura. Mai ales vara eu imi usuc parul doar la radacina, fiind atenta sa urmaresc cararea pe care o am in mod normal si unde se vede ca parul se ingrasa. La fel si la tample. Pe lungime nu insist, il las in voia lui.


2. Persoanele cu piele sensibila ar trebui sa evite buretii de baie/dus. Eu, spre exemplu, nu suport sa-i folosesc prea des, efectiv simt ca-mi ranesc pielea. Am patru noi nouti si stau de decor. Ideea e ca buretii, mai ales cei gen floricica sunt mult prea abrazivi pentru a fi utilizati in mod regulat de persoane cu pielea sensibila. Ii folosesc doar ocazional, cand vreau sa ma exfoliez. Parca vad ca multa lume o sa zica ceva de dulce in gand la adresa mea, dar de obicei pe burete pui o cantitate destul de mica de gel de dus si practic te speli cu spuma aceea fara consistenta si te raschetezi cu buretele. E adevarat, teoretic scapi de mizerie, dar eu prefer varianta mai blanda si cu care ma simt cu adevarat curata: torn in causul palmei gel de dus, il intind pe piele, masez si apoi il clatesc. Bineinteles ca asa se consuma mai mult gel de dus, dar mie mi se pare normal. Daca pe maini folosesc o pompita de sapun lichid cum ar putea sa-mi ajunga aproximativ doua pompite pentru un corp intreg? :))


3. Uneori se mai intampla ca soarele sa ne arda pielea. Nu pentru ca n-am folosi creme cu FPS ci pentru ca pe principiul ceasul rau, pisica neagra, am omis sa cremuim o anumita zona. Uneori e vorba de doi cm, dar arsura e foarte neplacuta. Sau Doamne-fereste, am iesit afara si am uitat pur si simplu sa ne dam cu crema. Sau crema n-a functionat, am mai auzit si astfel de cazuri. Oameni suntem, se mai intampla si de-astea, avem multe pe cap. Daca pielea dogoreste si e rosie, e clar ca sunt sanse de 95% de cojire si de abia atunci incepe distractia. Oribil! Tot ce se mai poate face e sa iei o crema mai densa, aproape de unt de corp sau in cel mai rau caz o lotiune. O aplici intr-un strat mai grosut, cat sa nu intre complet in piele. Stai asa cat mai mult, avand grija sa nu te atingi de locurile arse. La dus trebuie folosita numai apa calduta si dupa ce iesi de acolo iti pui alt strat de crema. Practic, te cremuiesti pana nu mai poti vreo 3 zile. In ziua a treia, posibil intr-a patra, vei avea impresia ca ai scapat si ca nu te cojesti. Asta e momentul critic: pielea va incepe sa te manance, sa n-o scarpini sub nicio forma! Continua nu aplicarea cremei, dar intr-un strat mai subtire. Si bineinteles, pe toata perioada poarta haine largute, dar care sa acopere zonele arse. Daca nu te vei scarpina si te vei cremui, vei reusi sa calmezi cat de cat pielea si sa eviti un dezastru mai mare. Iar pielea va avea ragaz sa se regenereze putin. Eu am patit-o acum sase ani (rusine sa-mi fie) si am reusit sa nu ma cojesc decat foarte-foarte putin.


4. Daca faci parte dintre persoanele ce se trezesc cu cateva cosuri din senin, ia in calcul ca s-ar putea sa fie de la produse cosmetice destinate altor parti ale corpului. Spre exemplu, eu daca ma dau cu crema de maini ori lotiune de corp si ma ating apoi pe ten, ma umplu de cosuri. Pur si simplu texturile si ingredientele sunt diferite si imi cauzeaza probleme. Din acest motiv, dupa ce ma dau cu  lotiune de corp, ma spal imediat pe maini, iar pe palme folosesc crema doar cand simt ca am nevoie si atunci pe timpul zilei, cand ma uit la vreun serial si imi impun sa nu-mi umblu cu mainile pe ten Mi-e foarte greu, recunosc. Cea mai mare greseala in acest caz e sa te cremuiesti pe maini seara si sa te culci asa. Noaptea corpul se misca prin somn, mainile ajung unde nu trebuie si dimineata buba isi face aparitia. Sau bubele, dupa caz :)).



5. Daca te trezesti cu bubite, eruptii, puncte negre sau cosuri pe piept si pe spate nu te gandi ca treci printr-o pasa proasta. S-ar putea sa fie chiar de la gelul de dus sau de la lotiunea de corp. Eu am avut mari probleme cu brandul Nivea, tot ce puneam pe piele era comedogen pentru mine. Intre timp au schimbat formulele si acum sunt ok. La fel si cu Mitia. Reactiile acestea difera de la caz la caz, bineinteles. Eu am observat ca nu fac casa buna cu gelurile de dus prea dense folosite zilnic si de aceea le prefer pe cele mai lichide. O sa dureze ceva timp pana sa identifici ce nu ti se potriveste, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.


  Acum astept sa-mi povestiti ce vi se potriveste din cele de mai sus! :)



Kissez!

Comentarii

  1. Buna, Alina! Primul lucru pe care tin sa ti-l spun e ca imi place la nebunie numele tau "Brumarel"! Este foarte simpatic! Apoi tin sa mentionez ca eu ma regasesc oarecum la punctele 4 si 5 dar cea mai mare problema o am cu cremele, gelurile de dus sau lotiunile cu parfum puternic! Iata si un exemplu: crema de la The Body Shop cu capsune nu mi-a priit deloc ba chiar mi-a provocat o mini alergie. Am analizat situatia si am observat ca totul se trage de la cantitatea de parfum/alcool din produs.
    Te felicit pentru articol, l-am citit cu mare placere si interes! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! Datorez numele lunii in care m-am nascut :)).

      ma bucur ca ti-a placut articolul si te mai astept.

      Ștergere
  2. Am observat și eu ce ai spus la punctul 1! În plus, dacă îmi usuc părul bine la rădăcină, mai ales dacă fac asta cu capul în jos, părul are puțin volum, nu mai stă lipit de pielea capului.
    Cu ce ai zis la 4 am de asemenea o mică obsesie, mereu mă dau mai întâi pe față cu cremă și apoi pe corp, iar mai mereu mă șterg pe palme cu un prosop după ce m-am dat cu crema de corp și cea de mâini - n-am avut vreodată probleme, dar de siguranță.
    De restul punctelor nu știu ce să zic, fiindcă n-am fost pusă în situațiile respective, dar nici eu nu prea folosesc bureții de baie, mai ales când folosesc gelurile cu texturi cremoase, vreau să simt textura acestora. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, faza cu vlumul merge pana la o anumita lungime.

      si eu folosesc intai crema de fatza.

      Ștergere
  3. Foarte interesanta postarea ta. Recunosc si eu faza cu uscatorul de par si iti dau drepatate, la fel functioneaza si la mine! Cat despre partea cu igiena la dus, stii vorba aceea, ”cate bordeie atatea obiceie”, ba ca buretele e obligatoriu, ba ca e plin de bacterii, important este sa existe un gel de dus/sapun si apa curata si vom fi mai fericiti in autobuz! :D Eu una prefer sapunul de exemplu, am intotdeauna Dove in casa.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca suntem obsedati de bacterii ar trebui sa aruncam si periuta de dinti dupa fiecare utilizare :)).

      Ștergere
  4. Pe principiul sa nu ajunga ceva unde nu trebuie: ma spal mai intai pe cap, apoi pe corp, mai intai pe dinti apoi fata si ma dau cu crema. Mi se intampla ca pasta de dinti sa-mi usuce pielea din jurul gurii pana mi-am schimbat rutina.
    Pentru arsuri puneam strat de smantana, adormise fratele meu pe plaja, acum foarte multi ani in urma, apoi crema grasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma spal intai pe dinti, de abia apoi intru la dus :)). cred ca am un fix :).

      Ștergere
  5. subscriu la tot ce ai zis. am patit-o cu un sampon uscat, cand l-am aplicat, mi-au ajuns cateva picaturi pe frunte, a doua zi eram plina de bube :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si eu sunt atenta cand folosesc sampon uscat. de obicei ma dau cu el dupa ec m-am machiat, ca sa stiu ca-l tin la distanta de ten.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader