Treceți la conținutul principal

Am gustat si...

    Salutare! La fiecare inceput de septembrie imi aduc aminte de copilarie, de zilele cand maica-mea punea dulceturi si compoturi si de cum furam eu prune din bucatarie ori de cate ori mama se mai ducea ba dupa un borcan, ba dupa mai stiu eu ce. Chiar daca mananc aceste fructe de cand apar si pana la sfarsitul sezonului, nicicare nu se compara cu cele de septembrie. Posibil sa am aceasta impresie si datorita nostalgiei, insa prunele bistrite parca n-au pereche!

   Chiar daca sterpeleam uneori cam multe prune, intotdeauna luam parte la procesul de fabricare a dulcetii sau a compotului. Aveam o rabdare infinita si, de altfel, acele dupa-amieze erau pline de farmec. Toti din casa contribuiam cu ceva, chiar si papagalul pe care-l aveam :)). El era cazat in bucatarie si pe vremea aceea nu pusesem plasa la geam. Bineinteles ca albinele si viespile, simtind aroma si dulceata din aer, intrau si ele in bucatarie, iar papagalul asta al meu (care era o mare figura), statea cu fata la geam si ciripea scurt de cate ori intra cate-o vietate, de parca le numara: cip! cip! cip! Si se uita foarte urat la ele, de parca i-ar fi furat din proviziile de iarna :).


  Chiar daca maica-mea era (si este) o gospodina buna si mereu aveam camara plina, un lucru ne lipsea aproape intotdeauna: magiunul de prune. Cum n-aveam bunici la tara si maica-mea era ba cu serviciul, ba cu cresterea mea, era aproape imposibil sa stea si sa fiarba zeci de ore magiunul. Asa ca eu, contrar majoritatii copiilor, am crescut fara sa fi descoperit magiunul la capacitate maxima si probabil din aceasta cauza nici nu simteam nevoia sa-mi cumpar.


   Ati observat ca vorbesc la trecut, fiindca de curand am gustat magiunul celor de la Topoloveni. Chiar daca experienta mea e limitata, pot spune cu mana pe inima ca este cel mai bun magiun pe care l-am mancat eu vreodata. Mi-a placut atat de tare, incat am dat gata borcanul in trei zile! Nu-i foarte grav, fiindca magiunul n-are adaos de zahar si are doar putin peste 200 de calorii la suta de grame, deci este un dulce sanatos si care nu pune nici silueta in pericol. Am ales sa-l consum pe paine, dar mi-am facut si sendvisuri din biscuiti, asa cum obisnuiam sa-mi fac cand eram mica. Era gustarea mea favorita si de obicei mi-o pregateam seara, ca dimineata urmatoare biscuitii sa fie inmuiati.


  Magiunul de Topoloveni vine foarte dragut ambalat, intr-un stil clasic si cu o fundita in culorile tricolorului: doar trebuie sa ne mandrim cu tara noastra si retetele ei! Dupa cum va spuneam, copilaria mea n-a prea inclus magiunul si, cu toate acestea, modul de prezentare si produsul in sine mi-au creat pana si mie o stare de reintoarcere in timp.


  Am inceput sa consum magiunul fara sa citesc prea multe despre beneficiile sale sau despre producator. Stiam ca Topoloveni e un nume cu traditie si ca ofera cumparatorilor produse de calitate, dar am ramas uimita de cate plusuri poate sa adauge magiunul in viata de zi cu zi.


 Stiti ca v-am spus ca uneori mi se intampla sa patesc ceva doar ca sa pot testa cat mai bine un produs? Ei bine, am patit-o si de data aceasta. Am facut gripa! Aproape ca am stat in pat o saptamana, n-am iesit din casa si eram cu moralul la pamant fiindca n-aveam putere sa fac nimic. Spre sfarsitul perioadei de gripa s-a intamplat sa pun mana pe magiunul asta si am sesizat ca ori de cate ori mancam din el, ma simteam mai bine. Parca primeam energie si forta. In plus, mi-am simtit dintii extrem de curati, de parca tocmai i-as fi periat. Atunci am inceput sa fiu curioasa si-am cautat sa aflu mai multe despre magiun. Descoperirile m-au lasat paf! si mi-am dat seama ca eu de fapt nu stiam mai nimic. N-am sa va enumar toate beneficiile, insa am sa va spun ca magiunul are un rol foarte important in prevenirea osteoporozei, contine o cantitate impresionanta de calciu si magneziu, intareste sistemul imunitar, intareste dintii, contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si muscular, are efect energizant si antistres. Este mai mult decat potrivit pentru persoanele cu tranzit intestinal lent. In plus, poate fi consumat chiar si de catre persoanele cu diabet!


  Recunosc, poate daca nu eram gripata, n-as fi observat imbunatatirea starii mele, insa acum sunt realmente fascinata de magiunul asta! Mai mult, a ajuns sa-mi fie drag de el.



  Observ ca de la o vreme imi plac gustarile dulci-acrisoare, dar neaparat foarte aromate. Magiunul de Topoloveni contine un singur ingredient dar prunele fac parte din cel putin patru soiuri si pe bune ca se simte o aroma completa, care-mi calmeaza pofta de dulce, dar care ma face sa mai iau inca o lingurita si inca o lingurita ;).


  Chiar daca preturile pentru produsele Topoloveni sunt mai mari decat ale altor produse de pe rafturile magazinelor, consider ca e justificabil. Pana la urma, aveam de-a face cu o reteta originala de acum mai bine de 100 de ani, de la care nu se fac abateri (ca tot ne plangem noi ca nimic din comert nu mai are savoarea de alta data), procesul de fabricatie este indelungat, ambalajele sunt ireprosabile si totul reuseste sa transmita: traditie, calitate, gust delicios! Nu degeaba au primit atatea premii (cel mai recent fiind de anul acesta - o Stea de Aur la Great Taste Awards in Marea Britanie) si au ajuns sa fie furnizorii Casei Regale a Romaniei! Asta da onoare!




  Si daca tot am vorbit de dulceturi, trebuie NEAPARAT s-o gust pe cea de prune cu migdale dulci! O fi curcubeu pe cerul gurii! ;)



Kissez!

Comentarii

  1. mmmm..nici eu nu prea am mancat magiun si chiar nu ma gandisem sa il pap cu biscuiti. foarte buna ideea. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am incercat, e delicos!
    Pe mine ma tenteaza dulceata cu goji. M-a facut extrem de curioasa. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. cu biscuite inca nu am ajuns sa gust, doar cu clatite :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu imi aduc aminte sa fi mancat vreodata magiun :l Am mancat gem si dulceata de foarte multe feluri, acasa, la rude, prin vecini, dar chiar nu cred sa fi incercat asa ceva. Poate o sa imi cumpar un borcan, de curiozitate, iar daca imi place, toamna viitoare are maica-mea tema de casa :)) Eu ador biscuitii cu dulceata!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Wigs

  Hello! Some hair textures can be tough to create. You need to spend considerable time and energy in conditioning hair, from time to time removing tangles and frizz and looking after strong and luscious strands. You should also limit hair damage whenever possible, particularly if you’re rocking bouncy curls or afro textured hair. If you wish to effectively take care of hair, you need to master the skill of protective hairstyles. There are several methods to put on or cover your natural hair to help keep it protected against natural elements-such as the humidity you’re certain to encounter frequently nowadays-that may put on your mink hair lower and screw up the look of them. The most typical protective styles used today include coifs, crown braids and strand twists. These effectively keep up with the curls of afro textured hair. Mind wraps and hats may also be used, especially to safeguard your mane from the intense heat and Ultra violet sun rays from the sun. These

Produse Eurosun si Oliplex pe Thetamed.eu

   Salutare! Astazi va povestesc despre doua produse de la brand-uri pe care le-am descoperit de curand si despre care am considerat ca trebuie sa stiti. Oliplex si Eurosun sunt cele doua marci pe care vi le aduc astazi in atentie, iar site-ul prin care am intrat in posesia lor este Thetamed.eu . Acest magazin online a aparut din dorinta de a oferi clientilor sai ceva mai mult decat frumusete si ingrijire. Produsele comercializate sunt atent selectionate, cu rezultate dovedite in centrele de cercetare si care sunt concepute pentru a preveni probleme care pot aparea in ceea ce priveste pielea sau parul. Cosmeticele pe care aveti ocazia sa le cumparati de pe Thetamed sau de pe site-ul fratior parulsanatos.ro se adreseaza saloanelor de infrumusetare, dar si femeilor care isi doresc o experienta superioara de ingrijire in confortul propriei case.   De felul meu, prefer mai degraba sa ma ocup de toate tratamentele si ingrijirea la domiciliu. Mi se pare ca scutesc timp si pot sa apelez la e

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader