Treceți la conținutul principal

Lungul drum al zilei catre noapte

  Hello! In ultima vreme vad ca am avut noroc la carti si ca am ales lecturi compatibile cu gusturile mele. Despre Lungul drum al zilei catre noapte stiam ca a fost ecranizata, insa nu am apucat sa vad filmul pana acum. Totusi, un film din Hollywood-ul anilor '60 m-a facut sa ma gandesc ca actiunea va fi clasica, dar interesanta si nu m-am inselat.

  M-a captat inca de la primele pagini. Avem de-a face cu o piesa de teatru cu patru personaje: mama (Mary), tatal (James Tyrone) si doi baieti de 33 (Jamie) si respectiv 23 de ani (Edmund), de origine irlandeza care acum se gasesc intr-un orasel american, intr-o casa de vacanta. Actiunea piesei are loc intr-o singura zi, de dimineata pana seara. Familia ce pare obisnuita la prima vedere, ascunde insa multe nefericiri: Tyrone este un actor care avusese mare succes la un moment dat, dar care s-a pierdut pe undeva din cauza ca jucase mult timp doar intr-o singur rol si totodata este un om zgarcit, Mary este casnica si l-a urmat peste tot, traind prin pensiuni murdare, neavand casa ei si devenind extrem de nefericita dupa moartea unui alt copil. Din cauza problemelor ea incepe sa se refugieze in lumea ei si intr-o anumita conjuctura descopera morfina si devine dependenta. Crizele ei si detasarea le provoaca o mare suferinta sotului si celor doi copii. Jamie este un actor ce nu ia nimic in serios, care bea foarte mult si care are multa ranchiuna in el, iar Edmund, o fire mai labila dar mai putin cinica, are tuberculoza si se lupta sa supravietuiasca.



  Toate cele patru personaje au momente mai multe sau mai putine in care refuza realitatea in care traiesc. Mary si Tyrone refuza sa creada ca Edmund are ceva mai grav decat o raceala, Jamie, Edmund si Tyrone refuza sa creada ca Mary nu poate renunta la morfina, toti incearca sa creeze iluzia unei familii normale si fericite, dar fiecare dintre membri ei isi poarta propria drama si pana la finalul zilei problemele lor ascunse isi scot ghimpii ascutiti. Jocul de-a totul e in regula ii face sa devina tot mai crispati, sa se urmareasca reciproc, sa se acuze, iar la final toate mastile arborate cad.



  Chiar daca piesa are 180 de pagini, a reusit sa ma capteze rapid, personajele sunt bine conturate si nefericirile lor bine puse in lumina. Cu toate suferintele lor, totusi cei din familie se iubesc in felul lor.


  Mi s-a parut o poveste profunda, despre familie in primul rand, iar apoi despre fiecare membru al ei. Lectura pastreaza o tenta clasica, cu inclinatii psihologice si nu mi s-a parut deloc plictisitoare. O recomand! Gasiti cartea in sectiunea beletristica Libris, momentan e si la reducere.




Kissez!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader