Treceți la conținutul principal

Reteta mea cu cocos: chec + sfaturi cosmetice

 Hey! Ca sunt mare amatoare de dulciuri stie toata lumea care mi-a calcat pragul blogului si a citit cateva postari cu atentie. E adevarat ca eu fac prajituri in casa foarte rar din mai multe motive fie ele subiective sau obiective, dar cert e ca banalul chec (care de fapt mie nu mi se pare deloc banal, ci delicios) imi provoaca multe amintiri. Stiu ca mereu ma bucuram la maxim cand mama decidea sa-l faca si chiar o bateam des la cap ca vreau chec duminica de duminica si rareori ma putea opri sa nu infulec un colt de prajitura fix inainte de pranz. Si mai aveam o mare dilema: nu ma puteam hotari care parte imi place mai mult: cea simpla sau cea cu cacao. Acum m-am decis, imi plac ambele :)).


  Desi e foarte mediatizat, n-am avut tangenta cu uleiul de cocos in mancare pana acum, dar mi-a intrat mie in cap ca vreau chec cu ulei de cocos, eram sigura ca va fi aromat si incantator. Si cum inca sunt pe alocuri un copil miorlait si pofticios, am purces s-o periez pe mama, pe motive ca: tu te pricepi cel mai bine, ce chec bun stii tu sa faci, ce pofta mi-e, iti aduci aminte cat imi placea checul cand eram mica? Cum rareori am pretentii culinare, ba chiar e un eveniment sa cer eu ceva, mama a fost foarte incantata sa treaca la bucatarie si atunci i-am dat vestea: dar il vreau cu ulei de cocos! Cand i-am zis ca deja il am acasa pe cel de la Niavis a zis ca-l incearca, ba chiar am vazut-o foarte interesata sa vada cum va iesi. Si uite asa m-am intors eu in copilarie cu mama facand chec si cu mine mergand in bucatarie din cinci in cinci minute si intreband: e gata? il simt ca miroase :)).

  Reteta e foarte simpla:

- 125 ml ulei de cocos 
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri apa


   Intr-un ibric se pune zaharul cu apa si se pune pe foc pana se topeste. Ouale se separa, din albusuri se bate spuma dar pana la o consistenta medie, apoi se adauga cate putin cate putin din zaharul dizolvat si se bate in continuare pana spuma devine tare. Apoi se adauga uleiul, faina cernuta, galbenusurile si se amesteca usor in aceeasi directie pana se omogenizeaza. Cam 75-80% din compozitie se toarna in forma de chec. In restul se adauga o lingura de cacao, se amesteca si se toarna deasupra. Se tine la cuptor la foc mediu cam 40 de minute. Super simplu.
 

  Mi-a placut atat de tare, incat am cerut doua checuri la distanta de o saptamana. E atat de placut la textura si super aromat. In plus, nu se usuca, prajitura ramane umeda mult timp si din acest motiv e savuroasa zile in sir. Noi niciodata nu punem praf de copt in chec asa ca nu va creste spectaculos, dar gustul este absolut divin. E clar ca de acum inainte chec voi face numai cu ulei de cocos.




  Si daca tot ziceam de sfaturi cosmetice in titlu, sa stiti ca puteti folosi acest ingredient pe post de demachiant, crema de ten, crema de corp, dar si ca scrub. E nevoie sa luati doar samburi pisati de caisa sau un mix de gomaj, asa cum sunt cele de mai jos si pur si simplu le amestecati si le aplicati pe fata sau corp pentru cea mai fina piele.


  Dupa cum v-am spus, eu l-am folosit pe cel de la Niavis, obtinut prin presare la rece si care nu este procesat in niciun fel si mi-a placut foarte mult.

  Voi aveti vreo reteta sa-mi impartasiti?




Kissez!


Comentarii

  1. Nici noi nu folosim praful de copt si arata chiar ok chec-ul desi unele persoane cand aud asta imi spun ca vai, voi mancati aluat necopt :))
    Interesanta ideea cu uleiul de cocos!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sun...

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asu...

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in ...