Treceți la conținutul principal

Produse cu factor de protectie solara: Institut Esthederm, Biodema, Avon, La Roche Posay - reviews

   Salutare! Anul acesta m-am surprins pe mine insami. Inca de la primele raze mai indraznete de soare, am decis ca vara aceasta vreau sa-mi protejez pielea mai bine. Eram atenta la acest aspect si in trecut, dar faptul ca mi-au aparut doua pete pigmentare minuscule fix in zona unde aplic blush cremos pe care il estompez mai apoi cu degetul, m-a facut sa-mi dau seama ca trebuie sa folosesc cu mai multa atentie produsele cu factor de protectie solar si ca fiecare zona, cat de mica, trebuie tratata cu deosebita atentie. Totodata, nu plec din casa fara sa-mi aplic un strat generos de protectie pe brate si pe picioare, mai ales in zona gleznelor, acolo unde exista expunere constanta la soare chiar daca port pantofi sport sau tenisi. Iar astazi o sa va povestesc despre cateva produse din aceasta categorie care m-au impresionat sau pe care le folosesc chiar acum.

protectie-solara.jpg
 Adaptasun de la Intitut Esthederm mi se pare o crema excelenta. Desi e pentru soare moderat si are in jur de SPF 30, protejeaza excelent, are o textura foarte placuta, care se intinde usor, care intra repede in piele. E atat de buna pe partea de hidratare si ca baza de machiaj, incat poate fi aplicata de una singura pe ten. Ofera o stralucire naturala, sanatoasa, nu e comedogena si, per total, ofera un aspect aproape perfect, de parca ar fi un bb cream. Din tot ce am folosit pe parte de protectie solara, este produsul vedeta pentru mine.
crema-solara.jpg

  Dupa experienta de nota 10 avuta cu primul produs, mi-am luat si No Sun, cu protectie solara minerala extrem de ridicata. Cu acest produs am avut nevoie de timp sa incep sa-l folosesc si sa-l apreciez. Textura sa este lichida, greu de intins si lipicioasa, asa ca pe ten n-o pot aplica. In schimb, o folosesc pe brate si in special pe maini si degete. Lasa o pelicula alba care ma face sa arat si mai palida decat sunt, dar protectia e dasavarsita si odata uscata, nu mai e lipicioasa. Am iesit la pranz in plin soare si nu m-am bronzat deloc. E o constanta in aceasta perioada pentru mine si ma bucur ca o pot folosi astfel fiindca e un produs cu un pret ceva mai ridicat de 230 lei pentru 50 ml.

spf.jpg
  Tot pentru corp, ador uleiul Photoderm de la Bioderma. Il folosesc in zilele mai putin insorite. Textura de ulei uscat care nu lipeste deloc, mirosul minunat, estival si lejeritatea pe care o ofera, il transforma intr-un produs foarte bun. Uneori aplic ceea ce-mi ramane pe palme pe lungimea parului si arata si se simte foarte bine. Tot Bioderma mi se pare ca e o varianta buna si la categoria protectie solara bebelusi.
protectie-uva-uvb.jpg
  O crema pe care o cumpar de prin 2009 si care si-a schimbat ambalajul de foarte multe ori e Radiance Nutra Effects de la Avon. Si in acest moment am in casa un borcanel sigilat si inca unul pe jumatate folosit. Textura e interesanta, dar a devenit ceva mai usoara si mai putin parfumata in timp. Are factor de protectie solara 20, dar aplic peste un BB cream de la Missha cu SPF 42 si e ok pentru mine. Desi are particule fine de sclipici si eu nu sunt fana sclipiciului, sunt foarte atasata de acest produs si de luminozitatea pe care o ofera. Bun, spornic, un pret absolut decent si, foarte important pentru mine, deloc comedogen.
la-roche-posay-anthelios-spf-50.jpg

  Imi amintesc ca prima crema in care am investit mai mult pe partea de protectie solara a fost la roche posay anthelios spf 50. Am mare incredere in La Roche Posay si Anthelios s-a dovedit a fi o alegere ok. O foloseam de obicei deasupra unei creme hidratante, imi amintesc ca era o baza buna de machiaj, avea un miros lejer si intra destul de repede in piele pentru un produs cu factor asa ridicat.


  Pentru vara 2022 nu am decis cu ce produse voi continua. Momentan le folosesc pe cele pe care le am fiindca imi plac si sunt eficiente, dar pe la sfarsitul lui iulie sigur va trebui sa ma aprovizionez cu altele si sunt curioasa sa vad la care ma voi hotari.


Kissez!

Comentarii

  1. Am avut o experiență atât de urâtă cu o cremă Anthelios de la LRP încât mi-e teamă să mai încerc ceva de la ei - nu mai știu dacă a fost exact asta sau alta. Probabil a fost o alergie la ceva.
    Uleiul uscat de la Bioderma îmi place și mie. Acum sunt fană Garnier, cred că ai văzut la mine care. Mai folosesc și din altele pe care le am, să le consum, dar nu ies în evidență cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu cum e, in cazul meu problema principala ar fi ca astfel de creme cu spf pot deveni comedogene dupa doar cateva folosiri.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader