Salutare! Daca am fost convinsa sa citesc Pana nu se raceste cafeaua la acest inceput de an, altfel au stat lucrurile in ceea ce priveste Jurnalul secret al Mariei Antoaneta. Am rasfoit in lung si in lat site-ul Libris, nefiind foarte sigura de ceea ce imi doresc. M-am oprit asupra acestei carti fiindca Maria Antoaneta a fost un personaj greu de ignorat in istorie, dar si pentru ca romanul este o parte real, o parte fictiune. Povestea incepe de la premiza ca regina Maria Antoaneta lasa in celula de la Conciergerie un jurnal in care-si povesteste viata, incepand cu momentele de copilarie tarzie de arhiducesa austriaca, apoi casatoria cu Ludovic al XVI-lea, viata ei de regina pana la intemnitarea din timpul Revolutiei Franceze.
Carrolly Erickson contureaza o poveste ceva mai frumoasa si boema decat amintirea Mariei Antoaneta care a ramas in istorie. Era considerata o persoana superficiala, care adora luxul, petrecerile, dar autoarea o face un personaj mai romantic, aratandu-ne o tanara cu aspiratii dar si cu un caracter puternic, indragostita de un singur barbat si o mama iubitoare si devotata.
Sunt interesata de istorie si am citit multe carti in aceasta directie, dar pentru timpul liber prefer cartile care duc spre beletristica si nu catre specialitate. De aceea, apreciez aceasta carte, pe care am citit-o pe nerasuflate. Mi s-a parut foarte interesanta, mai ales ca surprinde ipostaze pe care, la prima vedere, nu te-ai astepta sa le gasesti la o casa regala. Stim cu totii ca persoanele aflate la putere nu prea au intimitate, dar in cazul Mariei Antoaneta lucrurile erau cel putin bizare, fiindca toata lumea stia ce se petrece inclusiv in patul conjugal si tot felul de amanunte despre viata ei, unele inventate, altele adevarate.
Cartea face parte dintr-o colectie denumita Iubiri si destine, care ne prezinta unele dintre cele mai cunoscute femei din istorie cu iubirile, pasiunile si visurile lor. Cu siguranta imi doresc sa descopar si alte povesti, cu speranta ca vor fi la fel de captivante.
Kissez!
Comentarii
Trimiteți un comentariu