Treceți la conținutul principal

Duminica

  Imi place foarte mult sa citesc! Unii cunoscuti chiar imi spun ca sunt exagerata, dar ce sa-i faci? Pasiunea e pasiune! Eu nu citesc ca sa ma relaxez, citesc de parca vreau sa-mi intrec limitele, sa intru in pielea personajului, sa-i inteleg toate trairile si actiunile. Imi plac cartile care te captiveaza incet-incet, din cauza carora uiti sa mananci si sa bei ore bune. Uneori stau si cate 18 ore pe zi si citesc si de obicei cartile subtirele (gen 300 de pagini) imi place sa le termin in aceeasi zi. Nu-mi place sa citesc fragmentat pentru ca am impresia ca se iroseste tot farmecul unui roman, se uita detaliile si se pierd nuantele.
  Ador (si nu exagerez cand spun) sa citesc o carte care sa ma oboseasca, sa simt ca mi-am lasat toata energia citind-o, insa rareori mi se intampla asa ceva. Evit sa citesc horror (mi-e frica si de intuneric) si romance (pierdere de vreme). Cand vreau neaparat o carte usor de citit ma indrept catre chic-lit, desi cele mai multe ma plictisesc pentru ca sunt previzibile, dar am gasit si cateva ok printre ele.
   Ma gandeam sa mai scriu uneori despre ce citesc, insa in niciun caz nu voi face comentarii de zeci/sute de randuri. Nu ca n-as putea, dar 1-cred ca farmecul unei carti se pastreaza atunci cand o descoperi tu insuti/insati, nu cand ti se da totul de-a gata si 2-nu sunt pe un blog dedicat cartilor, am si alte pasiuni/slabiciuni. Asa ca voi scrie 2-3 fraze la fiecare si apoi voi pune o nota. Bineinteles ca parerile sunt subiective si nu ma astept sa mi se faca vreo statuie pentru ce ma apuc eu sa scriu pe aici;)


  In final voi face un scurt top al cartilor preferate, ca sa-mi cunoasteti mai bine gusturile :)



LOCUL 3:  COLECTIONARUL- JOHN FOWLES  : Am citit-o acum vreo 2 ani, eram dupa o serie de carti care ma dezamagisera, asa ca nu aveam prea multe asteptari. Inca de la primele pagini m-a captivat si am "devorat-o".Daca vreti sa incercati sa intelegeti ce se petrece in mintea unui om dezechilibrat psihic care nu se da in loc sa sechestreze persoana iubita, trebuie s-o cititi. Eu ii acord un frumos 8,5!


LOCUL 2: CRIMA SI PEDEAPSA- F.M. DOSTOIEVSKI : Mai are nevoie de prezentare? O carte complexa, plina de detalii care urmareste-l pe Raskolnikov, un student de la drept care, innebunit de saracie si lipsuri, ajunge sa savarseasca o crima. Desi fapta lui scapa de sub control si devine si mai ingrozitoare, parcurgand cartea nu numai ca- intelegem pe Raskolnikov, dar nici macar nu-l mai condamnam pentru ce a facut. Nota 9,5!

LOCUL 1 : 1984- GEORGE ORWELL : Pentru mine, indiscutabil, THE BEST! Un SF scris in 1948, publicat in '49, care prezinta modul cum isi imagina autorul anul 1984 intr- o lume in care oamenii nu mai contau, erau impiedicati sa mai gandeasca, sa spere si sa mai traiasca in adevaratul sens al cuvantului. O carte foarte utila daca se doreste intelegerea ideii de regim totalitar, de ce se doreste puterea si care sunt mijloacele de indobitocire a oamenilor. De altfel, as spune eu, e foarte utila sa intelegem lumea in care traim, de ce mass-media prosteste in masa si ne da tot timpul cate-un subiect "senzational" cu care sa ne umplem mintile si sa nu ravnim la mai mult in viata. Nu spun ca traim un regim totalitar, nu ma intelegeti gresit, dar daca trecem putin de-a lungul istoriei vom vedea ca exista anumite modalitati de manipulare a maselor de care se folosesc aproape toti cei aflati la putere. Este cartea pe care am citit-o cu palmele transpirate, cu disperare, speranta si in acelasi timp cu tristetea anticiparii.Am fost alaturi de eroul principal, Winston Smith, iar uneori parca i-am simtit si durerea fizica. Niciodata nu mi s-a intamplat ca un roman sa ma atinga atat de mult, iar toata partea de final am citit-o inghitind la lacrimi. Este singura carte careia ii acord 10!

Cam atat pentru azi!

Kissez!






 

Comentarii

  1. Si mie imi place foarte mult sa citesc, iar in prezent am o obsesie pentru clasici, desi pana nu demult nu citeam decat carti aparute dupa 2005-2006 (foarte slabute dupa ce le-am comparat cu adevaratele opere).
    Azi voi incepe Uniliti si Obiditi de Dostoievski, este primul roman pe care il citesc din colectia de la Adevarul, apartinand acestui titan al literaturii.
    O sa caut ultima carte pe care ai prezentat-o pentru ca imi plac foarte mult sf-urile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult cand aud ca cineva imi impartaseste pasiunea pentru carti. Si eu prefer clasicii, desi nu ma sperie nici contemporanii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sun...

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asu...

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in ...