Hey! Stiti deja ca nu ma dau mare bucatareasa, dar ca mai incerc anumite retete :). Problema principala este ca, desi mancarea mea este gustoasa si se bucura de aprecieri (sper ca nu m-a mintit nimeni pana acum), mai trebuie sa lucrez mult la capitolul aspect. Pur si simplu nu arata prea bine si de multe ori ma supar cam tare. Totusi, va prezint ultimele creatii si adaug ca sunt chiar reusite pentru papilele gustative. Tot ce vedeti mai jos a fost facut in ultima saptamana.
Cum am cumparat/primit de 3 ori revista Femeia luna aceasta, m-am gandit sa fac si cateva retete prezentate in acest numar. Toate ideile aratau foarte bine si mi se pareau apetisante, asa ca am purces la treaba. Nu voi scrie retetele exact ca in revista, ci de pe foaia mea simplificata.
Quiche Lorraine
-300 g faina
-150 g unt
-100 ml apa foarte rece
-150 ml smantana
-120 g bacon
-80 cascaval ras
-2 oua
-sare, piper
Mod de preparare:
-cernem faina intr-un vas, in centrul ei punem untul taiat cubulete
-framantam pana obtinem un aluat nisipos, incorporam apoi apa rece pana devine elastic
-punem la frigider 30 de minute
-intindem aluatul si il punem intr-o forma rotunda, avand grija ca aluatul sa imbrace si marginile formei
-adaugam baconul prajit si racit
-batem ouale, adaugam smantana, cascavalul ras, sarea si piperul
-turnam deasupra baconului
-indoim marginile tartei inspre centru. Tarta trebuie sa fie total acoperita. La mine s-a desprins o bucata :(
-intepam tarta cu furculita in mai multe locuri
-coacem. Eu am avut un foc destul de mic si am copt aproape o ora
Este foarte buna, dar extraordinar de satioasa. Dupa ce am mancat portia din imagine n-am mai vrut nimic de mancare pana a doua zi :))
Supa provensala
-6 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-2 crengute de cimbru
-200 g smantana
-3 linguri ulei de masline
-un galbenus
-sare, piper (preferabil alb, eu am avut doar negru in casa)
Mod de preparare:
- un litru de apa se pune la foc mediu cu usturoiul curatat, sarea, cimbrul
-dupa ce fierbe 20 de minute, stingem focul si punem dafinul si acoperim cu capacul pentru 10 minute
- inlaturam mirodeniile
-scoate usturoiul si-l pasam, apoi il punem la loc, in supa
-amestecam galbenusul cu smantana, adaugam un polonic de supa, omogenizam si turnam totul in oala
-adaugam piperul
Supa se serveste cu crutoane si nu trebuia lasata sa se raceasca pentru ca-si va pierde aroma. Eu nu prea sunt fana de supe in general, insa am gustat-o. E ok, dar va sfatuiesc s-o mancati intr-o zi cand nu mai aveti de gand sa iesiti sau sa primiti musafiri :))
In ultimele zile mi-am dat seama ca am mai multe tipuri de salam/branza si ketchup-uri desfacute si, pentru ca nimeni nu se inghesuia la ele, m-am apucat sa fac pizza. Blatul l-am luat din Real, mi se pare ok.
La primele doua am folosit salam Sinaia,salam Chorizo, oua, cascaval, baconul ramas de la prima reteta si ketchup picant.
La ultimele doua am folosit salam Sinaia, salam bavarez taiat fasii, cascaval, felii de branza si alt tip de ketchup, dar tot picant.
Cam asta am facut eu in ultima vreme, plus prajitura cu mere caramelizate, dar pe aceea am postat-o deja, in varianta cu nectarine aici. Trebuie doar schimbate nectarinele cu merele.
Va tenteaza ceva din ce am gatit eu?:)
Kissez!
Cum am cumparat/primit de 3 ori revista Femeia luna aceasta, m-am gandit sa fac si cateva retete prezentate in acest numar. Toate ideile aratau foarte bine si mi se pareau apetisante, asa ca am purces la treaba. Nu voi scrie retetele exact ca in revista, ci de pe foaia mea simplificata.
Quiche Lorraine
-300 g faina
-150 g unt
-100 ml apa foarte rece
-150 ml smantana
-120 g bacon
-80 cascaval ras
-2 oua
-sare, piper
Mod de preparare:
-cernem faina intr-un vas, in centrul ei punem untul taiat cubulete
-framantam pana obtinem un aluat nisipos, incorporam apoi apa rece pana devine elastic
-punem la frigider 30 de minute
-intindem aluatul si il punem intr-o forma rotunda, avand grija ca aluatul sa imbrace si marginile formei
-adaugam baconul prajit si racit
-batem ouale, adaugam smantana, cascavalul ras, sarea si piperul
-turnam deasupra baconului
-indoim marginile tartei inspre centru. Tarta trebuie sa fie total acoperita. La mine s-a desprins o bucata :(
-intepam tarta cu furculita in mai multe locuri
-coacem. Eu am avut un foc destul de mic si am copt aproape o ora
Este foarte buna, dar extraordinar de satioasa. Dupa ce am mancat portia din imagine n-am mai vrut nimic de mancare pana a doua zi :))
Supa provensala
-6 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-2 crengute de cimbru
-200 g smantana
-3 linguri ulei de masline
-un galbenus
-sare, piper (preferabil alb, eu am avut doar negru in casa)
Mod de preparare:
- un litru de apa se pune la foc mediu cu usturoiul curatat, sarea, cimbrul
-dupa ce fierbe 20 de minute, stingem focul si punem dafinul si acoperim cu capacul pentru 10 minute
- inlaturam mirodeniile
-scoate usturoiul si-l pasam, apoi il punem la loc, in supa
-amestecam galbenusul cu smantana, adaugam un polonic de supa, omogenizam si turnam totul in oala
-adaugam piperul
Supa se serveste cu crutoane si nu trebuia lasata sa se raceasca pentru ca-si va pierde aroma. Eu nu prea sunt fana de supe in general, insa am gustat-o. E ok, dar va sfatuiesc s-o mancati intr-o zi cand nu mai aveti de gand sa iesiti sau sa primiti musafiri :))
In ultimele zile mi-am dat seama ca am mai multe tipuri de salam/branza si ketchup-uri desfacute si, pentru ca nimeni nu se inghesuia la ele, m-am apucat sa fac pizza. Blatul l-am luat din Real, mi se pare ok.
La primele doua am folosit salam Sinaia,salam Chorizo, oua, cascaval, baconul ramas de la prima reteta si ketchup picant.
La ultimele doua am folosit salam Sinaia, salam bavarez taiat fasii, cascaval, felii de branza si alt tip de ketchup, dar tot picant.
Cam asta am facut eu in ultima vreme, plus prajitura cu mere caramelizate, dar pe aceea am postat-o deja, in varianta cu nectarine aici. Trebuie doar schimbate nectarinele cu merele.
Va tenteaza ceva din ce am gatit eu?:)
Kissez!
Alinutza ce bine arata Quiche'ul.Ma gandesc ca se poate scoate baconul,nu?Eu nu mananc carne:)
RăspundețiȘtergereEu zic ca se poate, mai ales ca nu e vorba de o cantitate prea mare. Ma gandesc ca ai putea pune mai mult cascaval ca sa compenseze.
ȘtergereNici eu nu ma omor dupa carne si am avut vreo 3 ani in care n-am pus gura pe ea.
Eu am implinit 8 ani de cand nu am mancat carne si ma simt extraordinar.Daca o sa fac in weekend Quiche'ul revin cu poze sa ne "duelam" :*
Ștergeresi eu ma simteam bine ca nu mancam, dar era dificil sa traiesc intr-o lume de carne:)) asa ca m-am reapucat sa mananc, insa nu mananc nici des nici mult.
Ștergerede abia astept sa vad pozele! :)
Alina, Alina, ce-mi faci tu mie?
RăspundețiȘtergereMor de foame si de pofta acum ;))
Toate arata foarte bine :D
Imi pare rau ca ai intrat nemancata, cand ti-e foame totul pare mai apetisant :(, desi ale mele n-arata prea bine.
ȘtergereDin contra, arata fooooarte bine.
ȘtergereYumm, yumm :D
o sa incerc sa te cred :))
Ștergerecarnea are proteina, necesara si ea in viata asta
RăspundețiȘtergeremi-as infinge coltii in q :D
are, dar are si cateva parti mai putin bune :)
ȘtergereMor....de pofta!Arata bine dar nu am voie!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant arata!!!
RăspundețiȘtergereArata delicios ;)
RăspundețiȘtergeremersi!:)
ȘtergereBuna, eu am mancat in Franta Quiche Lorraine si eu stiam ca se face cu ceapa si/sau praz. Oricum poti incerca data viitoare, cred ca o sa iasa gustos. Oricum, spor la bucatarit si sa stii ca e important sa continui, ca asa ne perfectionam doar. Mie imi place sa gatesc, dar lately nu prea am mai avut timp. Ma relaxeaza:D.
RăspundețiȘtergereIn aceasta reteta ceapa era optionala, iar eu am evitat-o stiind ca voi manca in aceeasi zi acea supa cu usturoi. Chiar m-am gandit data viitoare s-o adaug. Din pacate n-am ajuns inca in Franta ca sa mannanc aceasta tarta de la mama ei. Cand se va intampla, probabil reteta facuta de mine mi se va parea cam neispirata :))
ȘtergereSi mie imi place gatitul, l-am descoperit doar acum cativa ani si lumea care ma stie de mult timp se minuneaza ce schimbare s-a petrecut cu mine. Insa eu perseverez.