Treceți la conținutul principal

Exfoliant din samburi de masline Mayam - review

  Salutare! De ceva vreme am citit ca exfolierea poate dauna. Particulele abrazive pot rani pielea si, pe termen lung, se pare ca s-ar lasa cu mici probleme. Deja de cativa ani ocoleam cremele pe baza de apa in diminetile geroase pentru un motiv similar: apa din crema ingheata si produse fisuri microscopice in piele care afecteaza calitatea pielii.

  Revenind la exfolierea mecanica, nu m-am bucurat cand am citit stirea, dar sunt deja luni bune de cand am renuntat la produsele din aceasta categorie, nu mi-am mai cumparat niciun cosmetic si am rarit-o considerabil cu peelingul. In casa mea momentan puteti gasi doar exfoliantul Mayam fiindca vreau-nu vreau, la rastimpuri imi simt tenul prea incarcat. Acest exfoliant este format doar din samburi de masline macinati fin, iar termenul de valabilitate este de 10 ani! :) Avand asa un termen de valabilitate generos, nu ma strezes ca ar putea expira, nu irosesc produse si, cel mai important, pot doza intensitatea gomajului. Sunt perioade in care pun o cantitate foarte mica, alteori sunt dornica de ceva mai dur. Oricum, ma mai exfoliez cam la 3-4 saptamani.
  Cum il folosesc? Simplu: pun putin exfoliant si-l amestec cu un produs cu o textura cremoasa/uleioasa/de gel. L-am adaugat in gel de curatare, in demachiant, dar cel mai mult mi-a placut sa-l combin cu uleiul de la Bioderma caruia ii voi face review saptamanile urmatoare.


  Omogenizez totul frecand palmele, iar apoi il aplic pe fata! Rezultatul este foarte multumitor: pielea scapa de celulele moarte, este mai luminoasa si pare mai sanatoasa. Si, bineinteles, crema pe care o aplic imediat dupa intra foarte rapid si adanc in piele.



  Nu stiu cata vreme o sa ma tin departe de exfolianti, mai ales ca exista o gama asa variata pe piata, dar samburii de masline macinati sunt cea mai buna alegere atunci cand vreti exfoliere ocazionala sau daca aveti un buget redus, fiindca plicul de 25 de grame costa doar 4,5 lei pe Elemental.eu. Nota 10!




Kissez!

Comentarii

  1. Hm, păi și ăsta tot un fel de exfoliant mecanic e. :D
    Eu am renunțat complet la ei în favoarea exfolianților chimici și acum nici nu mai suport să-mi pun pe ten ceva abraziv. Pe corp e altă poveste, chiar pe dos :)), dar nici pielea nu e la fel de sensibilă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta ziceam si eu, e exfoliant mecanic, dar uneori simt nevoia de asa ceva :).

      Ștergere
    2. Cred că eram eu adormit, nu știu ce am înțeles. :)) Sry!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader