Treceți la conținutul principal

Problemele atipice ale unui ten uscat

  Salutare! In general, daca cineva se gandeste la ideea de ten uscat, isi inchipuie ca o crema grasa si foarte hranitoare rezolva problema. Ba chiar ca uleiurile ar face minuni. Lucrurile, insa, nu stau chiar asa. Ca mandra posesoare de ten uscat inca de pe la sfarsitul copilariei, constatarile mele sunt multe si destul de diferite fata de ce se spune ca ar functiona. Aceasta e inca o dovada ca fiecare om reactioneaza in felul sau si ca trebuie sa fim atente la ce ne spune propria piele si sa combinam aceste informatii cu cele pe care le gasim la persoane specializate, in revistele pentru femei si in online.

  Multe s-au schimbat in momentul in care am inceput sa inteleg diferenta dintre un ten uscat si unul deshidratat. La mine au venit la pachet, dar pana si un ten gras poate prezenta lipsa de apa. La mine este esential sa pastrez cat mai echilibrata balanta si sa ofer tenului meu atat hidratare, care e gasita de obicei la creme cu formula mai lejera, cat si hranire. Daca proportiile nu sunt corecte, tenul meu incepe sa se revolte. Glandele sebacee, incercand sa suplineasca nevoile tenului, incep sa secrete sebum haotic si prost localizat si acest lucru duce de cele mai multe ori la furuncule dureroase sub piele, care trec greu. Daca cremele sunt prea grase, imi obtureaza rapid porii si ma trezesc cu puncte negre si tenul incarcat.

  Astazi nu iau in calcul rutina mea obisnuita de ingrijire, ci am sa mentionez niste produse pe care le-am folosit ocazional, dar care au fost foarte importante pentru mine. Daca tot vorbeam de puncte negre, bubite si furuncule, crema de la Bioderma Sebium mi s-a parut o surpriza placuta. Am aplicat-o doar in zonele in care era nevoie si am ramas uimita de cat de frumos si rapid mi se vindecat pielea. In plus, mi-a facut bine in ceea ce priveste niste pori dilatati. Nu uitati ca marimea porilor nu poate fi literalmente modificata, dar astfel de creme au efect cateva ore. Plus ca miroase minunat, foarte fresh.

bioderma-pori dilatati.jpg

  Alt aspect cu care m-am confruntat este o reactie destul de interesanta, as putea s-o numesc sensibilitate, dar daca pe tenul meu ajunge crema de maini, crema de corp sau pana si o crema de fata nepotrivita, fac cosulete. Intr-o vreme m-am gandit ca parfumul din compozitie e de vina, dar nu sunt tocmai sigura si mai degraba banuiesc un alt ingredient pe care nu il pot identifica momentan. Pana o sa ma dumiresc, probabil va mai dura. Vara, cum dorm in tricouri si cum nu stau precum o statuie, ma trezesc cu cate-o mana peste fata, cu nasul pe brat si risc sa fac aceeasti reactie. Una dintre cele mai bune creme de folosit vara pentru pielea uscata este Bioderma Atoderm, pentru pielea atopica. Se absoarbe rapid, catifeleaza minunat pielea, parca ii ofera o pelicula de protectie, dar care nu imi deranjeaza nici tenul. Plus ca e nevoie doar de o cantitate mica.

bioderma-piele-atopica.jpg

 E adevarat, a durat ani pana am reusit sa-mi cunosc pielea si sa observ ce ii place si ce nu, insa cred ca rabdarea si atentia pot duce pe oricine pe drumul cel bun.

Kissez!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader