Salutare! Se intampla uneori sa aflu despre despre o carte, sa o pun pe lista mea de dorinte si sa nu apuc s-o citesc, desi o observ destul de des prin librariile online si am o puternica impresie ca m-ar interesa. Asa s-a intamplat cu Minciuni pe canapea. Cred ca e pe lista mea de lecturi de cel putin cinci ani, dar de abia acum i-a venit randul. Despre autor, Irvin Yalom nu stiam nimic, dar subiectul cartii mi-a captat rapid interesul: relatiile ciudate dintre psihiatrii si pacientii lor, confesiunile de pe celebra canapea de psihanaliza si principalele motive care macina interiorul unui om. Irvin Yalom este chiar psihoterapeut, asa ca informatiile sunt de la un specialist.
Ma simt nevoita sa subliniez ca aceasta carte este un roman, nu o lectura de specialitate, insa, fiind construit pe cunostinte redutabile in domeniu este incredibil de viu, captivant, ironic si pe alocuri ciudat de ciclic, incat am oscilat intre a-mi spune ca povestea e prea de tot ca sa nu fie presarata cu mult adevar in ea. Uneori pacientii sunt cei care au control asupra terapeutului, alteori metodele neconventionale dau cele mai bune rezultate, iar mintea unui psihiatru este umana chiar daca el este taxat cu aproape doua sute de dolari pe ora. Un roman bun pentru pasionatii de genul sau pentru cei care vor sa afle mai multe din lumea lui Freud. Il gasiti pe Libris alaturi de alte carti ale aceluiasi autor pe care le-am adaugat si eu pe lista.
Kissez!
De prea mulți ani se află și pe listă mea, dar mereu am amânat s-o iau. Acum că mi-ai readus-o în atenție parcă aș pune-o mai sus pe listă.
RăspundețiȘtergereas fi curioasa sa aflu si parerea ta, dar trebuie sa mai mentionez ca lectura e si mai incomoda pe alocuri... mai apar si niste detalii cam explicite.
ȘtergereAm citit-o in primavara acestui an si mi-a placut!
RăspundețiȘtergerema bucur :)
ȘtergereNu am citit-o,dar cred ca e captivantă
RăspundețiȘtergere