Treceți la conținutul principal

Femeia de la etaj

   Salutare! De obicei apreciez romanele profunde, cu incarcatura psihologica, asa ca, atunci cand am aflat ca Femeia de la etaj exploreaza toate sertarele psihicului uman, m-am gandit ca ar putea fi captivanta. In plus, imaginea de pe coperta cu un mar - simbolul ispitei - muscat si care se scufunda m-a intrigat putin.


  Femeia de la etaj este Nora Elridge, o profesoara din Boston care pare incredibil de obisnuita. Nici frumoasa, nici urata, nici tanara, nici batrana, genul de femeie mai degraba plictisitoare la prima vedere, pe care n-o prea bagi in seama daca te intalnesti cu ea pe strada. Viata ei se scurge monoton intre serviciu, tatal bolnav pe care il viziteaza din cand in cand si intalnirile cu putinele prietene pe care le are. Visurile ei au fost marete la un moment dat, dar si-au pierdut din intensitate si acum doar mocnesc in interiorul sau.


  Viata ei este complet data peste cap odata cu aparitia lui Reza, un copil fermecator care vine in clasa ei. Provenind dintr-o familie mixta - mama italianca si tatal arab, baiatul pare perfectiunea intruchipata fiindca e exact copilul pe care Nora si l-ar fi dorit, dar pe care nu-l are. Atent, inteligent, afectuos, Reza o cucereste pe Nora cu doar o privire. Desi nu credea, aceeasi fascinatie o va simti si fata de mama lui Reza, Sirena, o artista desavarsita, care ar sacrifica totul de dragul artei dar si fata de tatal lui, Skandar, un profesor universitar egocentrist. Cele trei personaje o poarta pe Nora intr-o directie nesanatoasa. Orice minut petrecut cu ei e hrana sufleteasca, insa profesoara isi doreste sa petreaca timp separat cu fiecare dintre ei, cultivant trei relatii distincte: una de maternitate fata de Reza, alta de adoratie fanatica si plina de nuante fata de artista Sirena si de atractie fata de un barbat pe care, probabil, si l-ar fi dorit al ei. Nora exploreaza lumi si ganduri pe care le credea imposibile. Desi senzatiile sunt la limita nebuniei, isi pastreaza o doza de luciditate pe tot parcursul povestii, realizand cam degeaba, ca e captiva in fascinatie.


  Ca cititor te intrebi oare cand va trece Nora de aceasta etapa fiindca banuiesti ca ceva dramatic se va intampla. N-am sa va divulg ce anume, desi e posibil sa banuiti cam cu o treime inainte de finalul cartii.


  E o carte interesanta, as putea spune inedita. Nu e o lectura alerta si desi nu e greoaie, iti trebuie atentie, ca sa incepi s-o intelegi pe Nora, dar si pe celelalte personaje. La un moment dat iau in calcul sa mai citesc vreo carte a lui Claire Messud si am consultat deja lista romanelor de pe Libris.


Kissez!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sun...

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asu...

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in ...