Treceți la conținutul principal

Manichiura potrivita

   Salutare! Unul dintre lucrurile care ma relaxeaza sa-mi fac manichiura pe indelete. Sa nu ma grabeasca nimeni, sa acord atentie detaliilor si sa fiu multumita de rezultatul final. Intotdeauna mi-am facut singura manichiura, iar acum sunt intr-o faza in care prefer unghiile relativ scurte, usor rotunjite si date cu o oja destul de colorata, dar care sa se potriveasca cam in toate contextele si cu hainele pe care le port. In ultimele trei luni am folosit piersiciu, dar rozul si movul pal sunt si ele pe lista mea.


  Fiindca aseara mi-am facut manichiura, mi-am zis ca ar fi interesant sa va spun pasii pe care i-am urmat. In primul rand, folosesc o forfecuta. O am de ceva vreme si a fost destul de dificil s-o gasesc. Nu folosesc unghiera fiindca presiunea pe care o pune asupra unghiilor este deranjanta pentru mine, iar prin pilire indelungata, am observat ca-mi fragilizez unghiile si devin casante, asa ca tot la forfecuta m-am intors. Atata timp cat taie bine, toata operatiunea este simpla si rapida, iar unghiile mele sunt mai rezistente prin aceasta metoda. Sunt atenta sa dau forma pe care o doresc, sa scurtez exact cat trebuie, nu trag de unghii nici cand mai atarna doar de un coltisor, iar de abia apoi folosesc pila. In ultimii zece ani am folosit doar din cristal de Bohemia si sunt incantata de acest tip de ustensila. E foarte fina, precisa, netezeste din doar cateva miscari si nu favorizeaza exfolierea unghiilor. Odata ce am terminat cu unghiile, verific toata pielea din jurul lor. Unde pielea devine usor aspra, tot forfecuta ma ajuta fiindca tai usor surplusul. In general, e vorba de mici ajustari si cam atat. La cuticule nu umblu fiindca aceasta zona e foarte sensibila la mine si e mult mai bine sa le pastrez asa. Oricum, nu prea sunt vizibile, asa ca am noroc in acest sens. Daca nu ma grabesc si mai ascult muzica sau mai raspund la cate-un mesaj, toata operatiunea dureaza intre treizeci de minute si o ora. Cu cat mai multa atentie acord pe moment, cu atat mai bine vor arata unghiile pe termen lung. 



  Dupa ce termin, obisnuiesc sa aplic un exfoliant pe baza de ulei, pe care il masez usr pe piele timp de un minut, dupa care clatesc. Uneori scrub-ul este special conceput pentru maini, alteori este unul corporal, important e sa fie bland si sa-mi catifeleze mainile. Si chiar daca nu aplic imediat dupa crema de maini, in mod cert o folossec si pe ea la cel mult doua ore distanta, de obicei inainte de culcare.


  Aproape intotdeauna imi rezerv timp intr-o zi pentru scurtarea si ingrijirea unghiilor, iar abia in urmatoarea aplic oja. Si aici imi place sa tin lucrurile simple. Iau in considerare oja pe care o folosesc si calitatile ei si, in functie de acestea in construiesc rutina. Daca oja e rezistenta, aplic base-coat, doua straturi de oja si atat, alteori aplic base-coat, un singur strat de oja si top-coat care sa ofere mai multa stralucire si care sa sigileze bine unghia. Daca oja nu este colorata, se intampla sa nu aplic base-coat. Desi unele reguli sunt foarte importante pentru sanatatea unghiilor, cred ca e important sa le putem adapta in functie de ceea ce ni se potriveste.



   Nu exclud sa trec la un moment dat la o oja semipermanenta pe care sa mi-o aplic tot eu. In ultimele saptamani m-am uitat la mai multe tutoriale de acest gen, dar si pe site-uri de specialitate si ma incanta in special luciul deosebit pe care l-as obtine prin aceasta metoda. In plus aceste nuante pe care le-am gasit pe NailsUp mi se par desebite, le-as incerca pe toate sase. Atentie si rabdare am, ma astept sa ma pot descurca si sa-mi pot imbunatati aptitudinile.


  Voi ce metoda preferati pentru ingrijirea si cosmetizarea unghiilor?


Kissez!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Emetostop impotriva raului de miscare

  Hello! M-am hotarat sa fac aceasta postare din doua motive. In primul rand, exista foarte multi oameni care au probleme cu raul de miscare (ma aflu si eu printre ei) si numai cineva care se confrunta cu asa ceva stie ce inseamna sa ratezi excursii, sa stai tot timpul stresat, sa-ti fie rau dupa primele 5 minute de mers. In al doilea rand, postarea despre Aerius (impotriva alergiilor) s-a bucurat de vizualizari multe, asa ca m-am gandit ca poate reusesc sa ajut pe cineva si de data asta.   Eu am rau de miscare de cand ma stiu, cand eram mica plecam cu vestita punga si daca faceam un drum de 10 km, indiferent daca era cu masina, autocar sau tren. Toate excursiile din scoala primara erau incununate de stari de rau. Medicamentele nu erau bune si chiar daca le luam nu aveau efect. Intr-un final, am renuntat la excursii fiind ingrozita de ce urma sa simt.   In clasa a VIII-a s-a organizat o excursie foarte frumoasa asa ca m-am decis sa mai incerc odata si, in prealabil, m-am interes