Salutare! Anul acesta am descoperit produsele Sweeteria si am ramas impresionata. Gustul foarte placut al ciocolatei, sortimentele interesante pe care ni le propun si gama de indulcitori m-au convins rapid ca e un brand despre care o sa va mai scriu.
Dependenta de zahar este foarte parsiva, se instaleaza rapid, se scapa foarte greu de ea, iar faptul ca suntem inconjurati de o multime de produse foarte apetisante, cel putin la prima vedere, face sa fie si mai greu sa rezistam in fata lor. Zaharul ne da falsa iluzie ca avem energie, ca ne-am satisfacut o pofta si ca ne-am bucurat de gustul lui, dar organismul va cere tot mai mult, pana la momentul cand gandul ne va sta doar la dulciuri si le vom consuma in exces, ia nivelul de energie va fi unul scazut. De vina este si faptul ca marea parte dintre noi am privit in copilarie dulciurile ca pe-un trofeu, rasfatul pe care il primeam daca eram cuminti, daca era duminica sau daca venea cineva in vizita. Studiile spun ca, din momentul in care am descoperit un gust in primii ani de viata si mai ales daca il asociem cu amintiri placute, suntem mai tentati sa recurgem la el pe parcursul vietii. Daca in cazul nostru, al adultilor, e necesar sa trecem de aceasta scuza si sa ne convingem rational ca nu avem nevoie de zahar, copiii sunt in formare, asa ca pot fi usor modelati, doar cumparandu-le dulciuri cu agave sau stevia, dandu-le fructe si incercand sa nu-i mituim cu bombonele. Zaharul rafinat nu trebuie demonizat in opinia mea, fiindca ar putea deveni mai interesant in ochii lor, insa trebuie indepartat incet si sigur.
Cum 1 iunie e dupa colt, Sweeteria ne propune sa facem cadou ouale de ciocolata, foarte frumos ambalate, gustoase - la mine deja a ramas doar o bucatica din cel cu lapte 😀 si la un pret pe care toata lumea si-l permite, macar din cand in cand. Exista variante clasice: ciocolata cu lapte sau amaruie, dar si combinatia inedita de ciocolata alba cu trandafir.
Iar pentru deserturi in casa, un amanunt pretios sunt picaturile termostabile de ciocolata cu 70% cacao. Sunt ideale pentru biscuiti si fursecuri, gogosi, croissante, cozonaci, checuri, dar si pentru cupcakes si inghetata. Eu am de gand sa le adaug intr-o banana bread chiar zilele acestea.
Nu uitati ca drumul spre o alimentatie echilibrata incepe cu un pas si ca micile schimbari sunt cele care motiveaza pe termen lung!
Pe final,va las o reteta de dulceata de capsuni: am luat un kilogram de capsuni si 800 de grame de indulcitor din scoarta de mesteacan. Le-am fiert cam o ora, pana s-a legat perfect toata compozitia. La final, am adaugat sucul de la o lamaie ca sa mentin culoarea frumoasa si sa-i dea un gust acrisor.
Kissez!
Deserturi delicioase ;)
RăspundețiȘtergere